...

Het dagelijkse leven in Ethiopië
Vrouwen met sprokkelhout op hun rug gebonden, mannen die langs de weg lopen met hun jerrycans om water te gaan halen en bepakte ezels die langs de weg lopen.. Tijdens een rondreis in Ethiopië zien we aan weerszijden van de wegen het bijzondere dagelijkse Ethiopische leven. Onderweg zien we talloze kleine huisjes langs de uitgestrekte wegen liggen, allen gemaakt van leem. Golfplaten dienen als daken voor de huisjes. We zien ook een aantal huisjes die gemaakt zijn van steen, maar die zijn toch wel ver in de minderheid.
 

Wassen in beekjes
We stappen in de auto en vervolgen onze weg naar de Blue Nile Falls. Het eerste stuk leggen we af met de auto. Langs de weg waar we langsrijden stroomt een beekje. Hier zien we vanalles gebeuren, we kijken onze ogen uit! Vrouwen wassen kledingstukken in de beek, kinderen zijn er samen aan het spelen en jerrycans worden er gevuld met water. Mensen wassen ook zichzelf in de beek en een jonge man maakt er zijn brommer schoon. 
 

Op naar de markt! 
We rijden door totdat we niet meer verder kunnen met de auto. De wandeling naar de waterval is spectaculair, met name door de tegenstroom aan mensen die we onderweg tegenkomen. Vandaag is het marktdag, dus we zien onderweg veel bepakte ezeltjes en mensen die moeiteloos spullen dragen op hun rug of hoofd. Allen zijn ze op weg naar de markt en iedereen zegt aardig gedag. Af en toe moeten we even opzij springen om een ezeltje door te laten. We lopen immers op zijn weg! Ook moeten we over een wiebelbrug, die niet alleen door mensen wordt gebruikt. Als we op de brug een ezel aan zien komen, maken we onszelf snel smaller en dan sjokt de ezel ons zo voorbij! 
 

Blue Nile Falls
Na te hebben genoten van alles wat we hebben gezien tijdens onze wandeling, bereiken we de Blue Nile Falls.  Dit is een waterval van de rivier de Blauwe Nijl. Het neervallende water is aanzienlijk verminderd door een dam die in 2003 is gebouwd, maar toch valt er nog een waterstraal van 45 meter hoog. Met verwondering kijken we naar de mooie waterval. Na de nodige foto's lopen we weer richting een bootje, dat ons naar de overkant brengt waar onze bus staat. Op de terugweg blijven we ons verwonderen over bijzondere dagelijks leven in Ethiopië dat aan ons voorbij trekt. Wat een geweldige dag in Ethiopië!