...

Oneindig wit
Antarctica en haar eilanden zijn één van de laatste echt ongerepte gebieden ter wereld. Ik vaar mee met een cruise door dit mysterieuze Witte Continent. Indrukwekkende ijsschotsen, glanzende gletsjers en torenhoge witte bergen bieden een prachtig aanzicht. Onderweg doen we leefgebieden van vele pinguïn-, robben- en vogelsoorten aan. Ook zien we talloze wetenschappelijke bases die hier gebouwd zijn om dit continent en de aarde te observeren. 
 

Expeditieschip
Het schip Ushuaia is niet groot maar natuurlijk wel ijsbestendig en heeft de modernste multimedia-apparatuur. Ik mag een kijkje nemen achter de schermen, want op dit schip ben je altijd welkom op de brug. De kapitein en zijn bemanning zijn gespecialiseerd in de Antarctische navigatie en hebben een grote liefde voor de natuur. Aan boord geniet ik van de heerlijke gerechten die de koks bereiden. Vele lokale specialiteiten komen op tafel en de bar is ook goed gevuld.
 

Een must voor natuurliefhebbers
Een gespecialiseerd team van internationale expeditieleiders en docenten is mee, allemaal zeer deskundig, enthousiast, behulpzaam en toegewijd aan de bescherming van het milieu. Onderweg krijgen we verschillende interessante lezingen over de natuur en geschiedenis van Antarctica. Vanwege het wisselende klimaat bepalen de expeditieleider en de kapitein welke eilanden en ijsmassa’s we gaan bezoeken met onze robuuste zodiacs. Zo zijn we optimaal voorbereid om kennis te maken met een van de laatste stukjes ongerepte natuur op aarde.
 

Zuidelijke Shetlandeilanden
Vanuit Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde, varen we via het beroemde Beagle kanaal, de Mackinglay Pass en de Drake Passage naar de Zuidelijke Shetlandeilanden. Tijdens de zodiac-excursies genieten we volop van de flora en fauna. Onderweg zien we vele soorten stormvogels, zoals albatrossen en Kaapse duiven. Uitgestrekte pinguïnbroedplaatsen, stranden geregeerd door de Antarctische pelsrobben en zeeolifanten maken elke dag in deze eilandenwereld onvergetelijk!

Antarctisch Schiereiland
Het Antarctisch Schiereiland kenmerkt zich door een ongerepte wildernis van sneeuw, ijs, bergen en waterwegen, en een ongelooflijk grote verscheidenheid aan wilde dieren. Eén van de hoogtepunten is de passage van het smalle Lemaire kanaal: imposant en adembenemend. Petermann Island is de ideale plaats om ijsbergen en walvissen te bekijken en te genieten van de spectaculaire uitzichten..