...

Kennismaken met Madeira
Voor het eerst gingen wij naar Madeira. Het concept fly-drive was voor ons ook nieuw, dit is ons goed bevallen voor een eerste keer. We hebben nagenoeg het hele eiland met redelijk goede wegen gezien tijdens onze vakantie. Over ons hotel hadden we wat commentaren gelezen, daar wilden we heen vanwege de rust. Het was heerlijk rustig in ons hotel, dat op 800 meter hoogte lag. ’s Nachts was het daardoor tenminste niet zo warm. Alles wat we te eten kregen, kwam uit de grote en mooie hoteltuin.
 

Flora, flora en nog meer flora!
Madeira is een erg groen, ruig en mooi eiland. Een paradijs met overal bloemen en bomen met grote paarse bloemen, heel mooi. Niet voor niets heeft het eiland de bijnaam ‘Bloemeneiland’. Op Madeira vind je zeer veel verschillende soorten bloemen, bomen en andere planten. In totaal zijn er 760 plantensoorten geteld op Madeira. Er groeien bijvoorbeeld passiebloemen, chrysanten, laurierbossen en jacaranda bomen. Het was er echt heel mooi!
 

Wandelparadijs
Vooral voor wandelaars is Madeira een mooi eiland. Als je een vlak parcours wilt, dan kun je het beste de routes langs de levada’s nemen. Levada’s zijn irrigatiekanaaltjes, aangelegd om de akkers te bevloeien. De paden langs de levada’s zorgen ervoor dat je geweldig kunt wandelen op Madeira. Soms zijn het wel pittige klimpartijen!  Persoonlijk vond ik dit ook het mooiste deel. In sommige levada’s zwemmen zelfs forellen. Of wanneer je door een van de jungles loopt, alles groeit en bloeit daar! Als je een echte bergwandeling wilt, dan kun je op Madeira ook steil klimmen en dalen.  Nordic walking stokken meenemen is niet verkeerd. 
 

Picknicken midden in de natuur
Het eten op Madeira is goed en betaalbaar. Voor de lunch kochten wij meestal broodjes en beleg bij een bakkertje. Fruit en water namen we zelf mee. Onderweg zochten we dan een mooie plek om te picknicken, waar Madeira er genoeg van heeft! We gingen bijvoorbeeld gewoon picknicken ergens op een berg. Op de terugweg zochten we altijd een leuk restaurantje om te dineren. Alle restaurants op Madeira serveren prima en betaalbaar eten. Al met al hebben we een geweldige vakantie gehad op Madeira, ooit wil ik er zeker nog eens naartoe.