...

Stress? Dat is verleden tijd!
Na de eerste vakantie op Zakynthos samen met mijn vrouw en dochters  besloten we direct om te blijven. In het boerendorpje waar we terecht kwamen werden we meteen omarmd. Inmiddels  'leven' we met de buren. Onze Hollandse aardappels vinden gretig aftrek en worden geruild voor hun tomaten, courgettes en eieren. ‘s Winters plukken we olijven waarna we worden uitbetaald in olijfolie, genoeg voor het hele gezin voor een jaar. Files, drukte en stress… tsja, dat is toch echt verleden tijd.
 

Het gevoel van ultieme vrijheid
Tijdens de zomer, als toeristen de eilanden bezoeken, organiseren we actieve vakanties. Onze basis blijft Zakynthos, maar we laten iedereen ook graag de andere Ionische Eilanden zien. Absoluut genieten is het voor mij als we souvlaki bakken boven een kampvuur op een afgelegen strand. Of een wandeling over ezel- en geitenpaden, ver weg van de bewoonde wereld. Het gevoel van ultieme vrijheid maakt dat ik hier nooit meer weg wil.
 

De Ionische eilanden in het kort
Zakynthos verwelkomt de meeste gasten. Vanwege de mooie stranden is het een populaire bestemming bij zonaanbidders. Eenmaal weg van de kust ga je terug in de tijd.
Kefalonia is ruiger. In de bergen lopen honderden wandelpaden. De stilte is overweldigend.
Ithaka wordt bezongen in het gedicht De Odyssee van Homerus. Het wordt weinig bezocht en niet veel mensen bewonen dit kleine eiland. Per kajak kom je in de mooiste baaien, met azuurblauw water en witte stranden. 
 

Lekker actief eropuit
Op actieve wijze laat ik de mooiste plekjes van de eilanden zien. We fietsen, wandelen, zeilen en kajakken van plek naar plek. Hierbij probeer ik zo dicht mogelijk bij het pure Griekenland te blijven. Laatst heb ik een verscholen olijfgaard met eeuwenoude olijfbomen ontdekt. Tussen de bomen spanden we onze hangmatten en samen met de olijfboer hebben we een Griekse stoofpot bereid. Mensen weten deze bijzondere momenten erg te waarderen, dát is wat mijn werk zo leuk maakt. 
 

Tot ziens in Griekenland!
Natuurlijk is het moeilijk om te wonen in een land dat in financiële crisis verkeert. Veel vrienden leven in onzekerheid en kunnen maar net het hoofd boven water houden. Het geeft ons juist extra motivatie. We werken samen met kleinschalige familiehotels en lokale tavernes. Ik hoop velen van jullie te mogen begroeten in 'mijn' Griekenland. Uiteraard om te genieten van zon en ouzo, maar ook om al fietsend, wandelend en zeilend dit paradijs te ontdekken.