...

Haus Keuthen
Het is weer zover onze 28e trouwdag nadert, dus tijd om een reisje te boeken bij Kras! We hebben niet zoveel vrije dagen over dus moet het een korte break out worden en niet te ver weg! Sauerland lijkt ons wel wat; het is maar drie uurtjes rijden en het schijnt een van de mooiste streken van Duitsland te zijn. We boeken Haus Keuthen all inclusive vlakbij het kleine dorpje Elleringhausen, wat zal ons dat brengen? 
 

Warm welkom
We komen aan bij het hotel en het heeft flink gevroren. De vallei is prachtig in het winterse sneeuwkleed. Als we binnenstappen in een warme hal is het alsof we een stukje terug in de tijd stappen. In de hal staat de grote houten trap centraal, zo een met krakende treden én een echte rode loper. Als we onze kamer binnentreden blijkt deze geel en licht, met veel hout en een vrolijk aangezicht, keurig en netjes. Dit is even een goed begin van Sauerland als we ‘s avonds ons bedje inkruipen!
 

Gemütlichkeit
Nadat we de schitterende omgeving verkend hebben valt de avond. En onze grootste verrassing is toch ons avondeten in het kleine maar o zo ‘gemütliche’ eetzaaltje. We komen tot de ontdekking dat ons kamernummer op een van de tafeltjes ligt, met daarbij een ander kamernummer, we delen onze tafel dus met andere reizigers. Vol verwachting klopt ons hart, aangezien het nog even duurt voordat ze aanschuiven vanwege file. Gelijk weer genoeg gespreksstof trouwens als blijkt dat zij ook vanwege een jubileum hier zijn. Gezellig!
 

Heidi
Er is in de buurt genoeg te zien zoals de rotsformatie Die Bruchhauser Steine, de Maximilian tunnels en een schattig kerkje gewijd aan ‘Sint Martinus’, beschermheilige van de armen. Terug in het hotel wordt het een gezellig avondje in de aangename met houtbetimmerde eetkamer. Met ‘onze’ Amsterdammers leggen we een kaartje en bestellen een drankje. Als klap op de vuurpijl worden onze drankjes gebracht door een serveerster in een traditionele dirndl, die een en al vriendelijkheid is. We noemen haar dan ook Heidi, wat ze allemaal prima vindt.
 

Op pad in de omgeving
De volgende ochtend een goed ontbijt en stiekem verheugen we ons alweer op de komende avond. Maar overdag gaan we eerst genieten van de prachtige natuur en we zitten vlakbij het gezellige Winterberg, zo leuk! Hier kun je lekker de hele dag skiën of langlaufen. Ook een leuk uitje is nar de burcht van Altena.
Na weer een superdag in Sauerland, zitten we ‘s avonds aan tafel om onze belevenissen en tips uit te wisselen in de gezellige huiskamer van Hans Keuthen. En o daar komt onze Heidi ook al aan met haar vrolijkheid en blad vol met wijntjes.