...

Het mooiste uitzicht
Op het water? Op de torens? Vanaf de Sint-Michielsbrug heb je het beste uitzicht op zowel de gras- en korenlei met de rivier de Leie ertussen, op het daarachter gelegen Gravensteen, maar ook op de vaak gefotografeerde drie torens van Gent. Het Sint-Niklaaskerk, het Belfort én de Sint-Baafskathedraal. In de laatste hangt overigens ook het wereldberoemde schilderij 'De aanbidding van het Lams God' van de gebroeders van Eyck.
 

Historisch Gent
Kerken, klokkentorens en kloosters, kastelen en abdijen. Als je rondloopt in Gent ontkom je niet aan de historie. De prachtige middeleeuwse huizen met de trapgevels. Leer meer over de geschiedenis van de stad en deze bezienswaardigheden tijdens een rondvaart over de Leie. Overigens is de stad beslist niet 'stoffig'. De stad bruist, mede door de 70.000 studenten die de stad rijk is. Op zoek naar iets hips met een historisch tintje? Breng een bezoek aan de Holy Food Market. Een foodmarket in een voormalige kerk. 
 

Belgisch bier
Een bekend 'Gents' bier is Gentse Strop, naar de naam van de Gentaars, de stroppendragers.  Ondanks de naam wordt het beir niet in Gent zelf gebrouwen. Het enige bier dat nog wél in Gent gebrouwen wordt is Gruut. De brouwerij is gevestigd in het centrum van Gent en kun je bezoeken. Voor wie graag een bredere keuze wil, raad ik het Waterhuis aan de Bierkant aan. Dit bierhuis is populair bij bierkenners en heeft ca. 160 verschillende bieren op het menu. Schol!
 

Shoppen
In Gent vind je het grootste winkelgebied van Vlaanderen. Naast een aantal markten biedt de stad ook een groot veelzijdigheid aan winkels. De grote (en kleine) winkelketens en andere mode en interieurzaken zijn volop te vinden in de Vlaanderenstraat, Langemunt en Veldstraat. Liefhebbers van curiosa, kunst en antiek kunnen beter terecht in de Jan Breydelstraat en de Burgstraat. 
 

Gentse specialiteiten
Naast de Belgische Bieren heeft Gent nog meer specialiteiten. Bij het Groot Vleeshuis, de middeleeuwse overdekte vleesmarkt geniet je van regionale streekproducten. Naast hammen, worstjes en kroketten, zijn er ook allerhande kazen met bijvoorbeeld Tierenteyn mosterd. Uiteraard vergezeld met een Gentse Strop of een ander biertje van stadsbrouwerij Gruut. Trek in iets zoets? Probeer eens de  'Cuberdons', ofwel een Gents Neuzeke. De kegelvormige snoepjes worden veel op straat verkocht!