...

Natuur, cultuur en geschiedenis
Overal  in Ierland vind je prachtige natuur, gezellige dorpjes en sfeervolle pubs met live muziek. Wat het Oosten uniek maakt is de samensmelting van natuur, cultuur en 5000 jaar geschiedenis.  Je maakt letterlijk een reis door de tijd wanneer je middeleeuwse kastelen, duizend jaar oude kloosters of ganggraven uit de steentijd bezoekt! Een voordeel van deze regio is dat het een compact gebied is, waardoor je makkelijk kunt rondreizen.
Rock of Cashel

Newgrange Boyne Valley
Een echte bezienswaardigheid die je niet mag missen is het ganggraf van Newgrange in County Meath, een uurtje rijden ten noorden van Dublin. Dit UNESCO werelderfgoed is nog ouder dan de piramides van Gizeh in Egypte. Het is gebouwd uit 200.000 ton stenen en als je door de nauwe ingang in het hart van de grafkamer terechtkomt, kun je niet anders dan onder de indruk raken van dit imposante bouwwerk.
 

Glendalough Valley
In de Wicklow Mountains vind je Glendalough Valley. Een indrukwekkend gebied, waar je het mystieke en spirituele verleden van Ierland echt kunt ervaren. De natuur hier is prachtig en het uitzicht verbluffend. Het gebied kent een rijke geschiedenis. Hier vind je één van de belangrijkste kloosternederzettingen in Ierland. Deze werd in de 6e eeuw door Sint Kevin gevestigd en bestaat o.a.  uit een hoge ronde toren, kerken en een kathedraal.
St. Kevin's Church

Kilkenny
Dat Kilkenny ooit de Middeleeuwse hoofdstad van Ierland was, is nog aan alles te zien. In de kleine plaveide steegjes voelt het alsof je in iedere hoek een nieuwe ontdekking kunt doen! De stad heeft zelfs een ‘Medieval Mile’ die loopt van Kilkenny Castle naar de St. Canice Cathedraal. Proef ook Smithwick’s Irish Ale dat al sinds 1710 in Kilkenny wordt gebrouwen. Het Kilkenny van vandaag is een  levendige, gezellige stad met veel live muziek in pubs.

De Keltische kust
Voor kloosterruïnes en  Vikingverhalen moet je aan de Zuidoostkust van Ierland zijn. Waterford en Wexford zijn steden die in de 9e eeuw zijn gevestigd door Vikingen. In Waterford kun je van alles te weten komen over de Vikinggeschiedenis van de stad door de musea in de Viking Triangle te bezoeken. Bezoek ook zeker de Copper Coast in County Waterford. Ook dit gebied is UNESCO werelderfgoed en is een uitstekende omgeving om wandelingen te maken.