...

We vertrekken! 
Je koffers pakken en je droom achterna reizen. Een groot avontuur dat maar weinigen onder ons aandurven. Maar zij deden het. De eigenaren van enkele bijzondere accommodaties in Le Berry. Zij vielen als een blok voor de ongerepte natuur en de rust. Samen organiseren ze sinds maart 2017 wandel- en fietstochten in de Berry, een streek die bestaat uit de departementen Cher en Indre, het noordelijke deel van de Creuse en een stukje van de Allier.
 

Onthaasten doe je hier
Je vindt er eeuwenoude kastelen, abdijen en romaanse kerken. Het landschap is glooiend en wordt doorkruist door tientallen beken en riviertjes. Weilanden worden omzoomd door heggen en houtwallen en dat doet de vogelpopulatie goed.  Als je vroeg op pad gaat, zou je wel eens een wild zwijn of een vos tegen kunnen komen. De omgeving verdient het om ondekt te worden door iedereen die van natuur en stilte houdt, ver weg van de alledaagse hectiek. 
 

Heerlijk sportief eropuit
De wandel- en fietsmogelijkheden in de Berry zijn eindeloos. In totaal bezit Het Franse Pad heeft maar liefst 56 zelfgemaakte routes die de accommodaties met elkaar verbinden.  De fietsroutes zijn gemiddeld 45 km en de wandelroutes zijn tussen de 15 en 20 km. Huurfietsen zijn er ter plaatse niet, dus mocht je willen gaan fietsen, neem dan je eigen fiets of E-bike mee!

Bijzonder overnachten
De overnachtingsadressen verschillen erg van elkaar. De ene nacht slaap ik bij Paul en Judith, in een prachtige authentieke Franse gîte, in een gehucht waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De andere dag kom ik aan bij Corrie en Ron en slaap ik in hun comfortabele chambre d' hôte. Ik word verwend met een 4-gangendiner met verse producten uit eigen tuin. De aankomst bij Willem en Helen van Domaine Bonneblond voelt echt als thuiskomen. 
 

Ontspannen inspannen…
Over rustige weggetjes wandel ik (soms uren zonder iemand tegen te komen) van het ene huis naar het andere. Hier is elke dag een warm welkom, uiteraard met een lekker drankje. Ook zorgen de gastvrije gastheren en -vrouwen voor een uitgebreid ontbijt en een goed gevulde knapzak voor de lunch.  's Avonds schuif ik aan voor een 3-gangendiner, nieuwe ontmoetingen en gezelligheid. Ook fijn: de bagage wordt naar mijn volgende verblijf gebracht.