...

Waar te beginnen?
De eerste kennismakingsdag in een culturele en diverse stad is altijd genieten, namelijk de eerste indrukken en de ontmoeting met de inwoners. Wat mij gelijk opvalt is dat de Denen en Nedelanders veel van elkaar weg hebben. Wat een first thing to do is, is de stad verkennen. In Kopenhagen heb ik een boottocht gemaakt  om kennis te maken met de stad. Na deze interessante boottocht is het toch al duidelijk geworden.. wat een historische en indrukwekkende stad is dit. Handige tip: koop een Kopenhagen Card. Met deze kaart kan je gebruik maken van het openbaar vervoer, aanbiedingen en kortingen.
 

Stadswandeling
Vandaag vroeg uit de veren om lekker te wandelen door de stad. Wat indrukwekkend is om te zien, is dat er een pretpark midden in de stad staat, genaamd Tivoli. Wanneer je een stukje verder wandelt, zie je het Rådhus. Dit is het stadhuis van Kopenhagen en het heeft het hoogste uitkijkpunt van de stad. Wist je dat Kopenhagen een winkelstraat heeft van meer dan één kilometer? De winkelstraat heet de Strøget. Naast de andere hele mooie bezienswaardigheden in de binnenstad heb ik mijzelf getrakteerd op een lekkere versnappering bij de Nyhavn. Een heel leuk en gedateerd haventje met de beroemde gekleurde huizen. Wat een geweldige dag! 
 

Dagje Zweden
Nog maar net in Kopenhagen en toch al richting Zweden. De stad Malmo is eenvoudig te bereizen door de Sontbrug. Dit is de 16 kilometer lange verbinding tussen Denemarken en Zweden. Of ook wel bekend van de serie The Bridge. Malmö is  een bijzondere stad. Van mooie gebouwen tot gezellige haventjes en een leuke binnenstad. Zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. Wat erg leuk is, is het pleintje vol met leuke restaurantjes. Aan dit pleintje staat ook nog een heel oud boederijtje wat omgetoverd is tot een kunstmuseum. Een echte aanrader om dit even te bezichtigen.
 

Fietsend door Kopenhagen
Wat geweldig is om te doen, is fietsen door Kopenhagen met een gids die alle ins en outs vertelt over de stad. Wat het leukste is om te zien is natuurlijk waar de stad bekend om staat: De kleine zeemeermin. Tevens een geweldig stuk om naartoe te fietsen. Je komt langs een militair fort, het koningshuis en andere belangrijke gebouwen van de stad. Na deze imposante fietservaring en een heerlijke lunch is er nog tijd over om de buurt Christiania te bezoeken. Dit is een buurt waar de hippietijd nog niet voorbij is. Een hele andere kant van Kopenhagen!
 

Culinair Kopenhagen
Elke stad heeft natuurlijk tal aan leuke restaurants en hippe plaatsen waar zowel de inwoners als de toeristen kunnen genieten van een heerlijke maaltijd. Zo heb ik elke dag ergens anders gegeten. Het leukste vind ik Paper Island. Dit is een grote loods waarin tientallen kleine foodtrucks staan. Hier kon ik genieten van elke keuken ter wereld. Van de Deense keuken tot aan de Japanse keuken. De sfeer die er hangt is ook super. Er staan leuke picknicktafels, heerlijke relax stoelen aan de haven en er wordt goede muziek gedraaid. Wat je zeker moet proberen, is smørrebrød - een heerlijk Deens lunchgerecht.