...

Het groene Ierland
Bij de gate worden we al verwelkomd door onze reisleidster. We gaan direct op ontdekking in Dublin en eindigen de dag met een 'lager' in de pub. Langs de Ring of Kerry bezoeken we een schapenboer, erg leuk om de zien hoe de bordercollie de kudde bijeendrijft. In Limerick slaan we aan het rijmen, volgens het beroemde schema AABBA. De leukste teksten zijn van een bedenkelijk niveau ;-) Een hoogtepunt was het bezoek aan Garnish Island, te bereiken via een prachtige overtocht. Onvoorstelbaar hoe op deze kale rots deze prachtige Italiaanse tuin heeft kunnen ontstaan!

Ron en Marian (reizigers)

My heart is in Ireland
Schone lucht, prachtige natuur, rust en ruimte. Gezelligheid op straat en in de authentieke pubs. Onder het genot van een Guinness, luisterend naar de melodieuze Ierse muziek, bedenk ik me wat te doen morgen. Wandelen, fietsen, een autorit langs de Wild Atlantic Way? Of neem ik de boot en bezoek ik een van de vele mooie eilandjes die Ierland rijk is? Wat een voorrecht dat ik mag werken in het prachtige groene Eire, dat voelt als een tweede thuis!

Bernadet van Schaaijk (reisleider)

Natuur en rust aan de Ierse westkust
Overal in Ierland vind je indrukwekkende natuur, gezellige pubs en vriendelijke mensen. De Wild Atlantic Way beslaat de volledige westkust en is de langste bewegwijzerde kustroute ter wereld. Mijn favoriete deel van deze route leidt naar de ruige noordwestkust, met torenhoge kliffen en levendige dorpen, verborgen stranden en prachtige baaien. Kortom: een plek waar ik al genietend van de overweldigende natuur volledig tot rust kom.

Eef Belckx (trade executive Tourism Ireland)

Gezelligheid kent geen tijd
Waar ik onmiddellijk aan terugdenk als ik me weer in Ierland waan? De enorme gastvrijheid die ik heb ervaren. De Ieren zijn altijd behulpzaam en in voor een praatje. Sta je even op de kaart te kijken in Ierland, dan schiet er altijd wel iemand te hulp. Gezelligheid is sowieso een woord dat bij het land past. Loop in het weekend een pub binnen in een willekeurig plaatsje en er zit altijd wel iemand met een gitaar liedjes te zingen. En ook dan heb je over aanspraak niets te klagen.

Kerensa de Vaan (reisspecialist)

Ierse cultuur en geschiedenis
Sfeervolle pubs met livemuziek en prachtige natuur in overvloed, daar ken je Ierland van. Dwaal je af naar het oosten dan kom je terecht in een samensmelting van natuur, cultuur en 5.000 jaar geschiedenis. Je maakt letterlijk een reis door de tijd wanneer je middeleeuwse kastelen, duizend jaar oude kloosters en ganggraven uit de steentijd bezoekt. Een compacte regio, waar je makkelijk reist van grafkamers uit de tijd van de Egyptische piramides, langs spirituele kloosters met hoogkruisen en ronde torens naar eeuwenoude stadjes waar je luistert naar verhalen over de Vikingen. Wat een diversiteit!

Bridget Hearn (Ierland kenner)