...

Croatia has it all!
Wat een interessante reis om in 8 dagen tijd veel te zien van dit fantastische land. Het is geen wonder dat Kroatië ieder jaar weer de harten van de vele toeristen streelt. Een land met verschillende klimaten en landschappen, ± 1800 km kust en ruim 1000 eilandjes. Een land waar je heerlijk kan ronddwalen in eeuwenoude dorpjes en steden of in één van de nationale parken.
 

"De parel van de Adriatische Zee"
Via de prachtige kustweg, waar we onderweg een prachtig uitzicht hebben over de kust, zee en de vele Dalmatische eilanden, bereiken we de stad Dubrovnik. De stad is historisch gezien altijd belangrijk geweest. In 1667 heeft een aardbeving de stad veel schade aangericht, maar de gotische, renaissance en barokke kerken, de kloosters, de paleizen en fonteinen zijn bewaard gebleven. Een wandeling over de imposante stadsmuur mag u zeker niet missen!
 

In de voetsporen van keizer Diocletianus
In 305 na Chr. koos keizer Diocletianus van alle steden ter wereld Split als de plaats waar hij de rest van zijn leven wilde doorbrengen. Hij liet een paleis bouwen, waarmee hij de fundamenten legde van het huidige historisch hart. Binnen haar muren ontdek je enkele historische en architectonische schatten. Slenter door de knusse straatjes of geniet, onder genot van een ijsje, van het prachtige uitzicht over de zee en haven vanaf de boulevard.
 

Plitvička Jezera
De Plitvicemeren, sinds 1949 een nationaal park en sinds 1979 vermeld op de UNESCO's werelderfgoedlijst, is het grootste natuurwonder van Kroatië. 16 kristalheldere turquoise meren, 1000 plantensoorten en talrijke spectaculaire watervallen die in het dichtbeboste landschap storten met wandelpaadjes en houten loopbruggen. Tijdens de wandeling zult u versteld staan van dit natuurwonder en is een extra geheugenkaartje voor uw camera geen overbodige.  
 

De kuststeden van Istrië
In Pula is de Romeinse erfenis nog goed zichtbaar: triomfboog, stadspoorten, Forum, mozaïek en een tempel. Maar het hoogtepunt is het reusachtige amfitheater! Het oude centrum van Rovinj ligt op één van de mooiste schiereilanden. Via een doolhof van oude straatjes kom je bij het belangrijkste monument: de Sint Eufemijakerk. Tijdens uw bezoek aan Poreč mag een bezoek aan de Eufrasiusbasiliek met zijn schitterende Byzantijnse kunst niet ontbreken!