...

Fietsen en  wandelen langs de Moezel
Een leuke en actieve manier om de omgeving van de Moezel te ontdekken is door langs de Duitse rivier heerlijk te wandelen of mooie fietstochten te maken. De omgeving rond de Moezel is hier uitermate geschikt voor, omdat het terrein over het algemeen vrij vlak is. Op de fiets of wandelend kom je op verschillende plekken waar je met de auto niet kan komen. Persoonlijk geniet ik juist extra van de plekjes waar ik extra inspanning voor heb moeten leveren!
 

Varen over de Moezel
Om de omgeving van de Moezel op een andere, rustigere, manier te ontdekken, is een boottocht zeker een goed idee! Doordat je vanaf het water de omgeving bekijkt, zie je het Moezellandschap eens vanuit een ander oogpunt. Omdat je zelf niet hoeft te varen, is het lekker - zonder enige inspanning - genieten. In de verschillende dorpjes aan deze mooie rivier kun je opstappen voor een tocht over het water. Heerlijk relaxen!
Beilstein
 

Ontdek de vele wijndorpjes
Langs de Moezel liggen vele gezellige en romantische wijndorpjes, zoals Löf, Alken en Dieblich. Zodra je de Moezel in rijdt vallen de vele wijnvelden je op. Alle druivenplanten staan keurig in rijen op de steilste heuvels. We volgen één van de mooie wijnroutes die vlak langs en soms dwars door de wijngarden loopt. In de dorpskern van de wijndorpjes staan vaak nog de echte historische vakwerkhuizen, die voor zo'n knusse sfeer zorgen.
Dieblich
 

Trier, een markante stad langs de Moezel
De historische stad Trier is zeker een bezoekje waard. De cultuurrijke stad is meer dan 2000 jaar oud(!) en heeft geweldige monumenten en kunstwerken, zoals de bouwwerken uit de Romeinse tijd.  De oude stad is toch levendig door de vele studenten, terrasjes en restaurants. De moezelwijnen hebben altijd een grote invloed gehad op de stad en in nagenoeg alle restaurants worden dan ook deze regionale wijnen geschonken.
Kaiserthermen, Trier
 

Kerst aan de Moezel
Als je van kerst houdt zit je goed langs de Moezel, want bijna elk wijndorpje heeft een eigen kerstmarkt. De straten hangen vol sfeerverlichting en de etalages van de winkels zijn prachtig versierd. De kerstmark in Koblenz is één van de grootste en de mooiste kerstmarkten in de streek Rheinland-Pfalz. De middeleeuwse kerstmarkt van Bernkastel-Kues is ook zeker de moeite waard. Hier vind je in de vakwerhuisjes meer dan 40 kerststalletjes met kerstdecoratie, Glühwein en andere heerlijke specialiteiten uit de streek.
Bernkastel-Kues