...

Het eiland
Wil je Lefkas zelf ontdekken, dan kun je dit per bus doen maar je kunt ook een auto huren, dat is hier zeker niet duur!
Aanrader vanwege de nieuwe auto's en de uitmuntende service s de firma Broumis, voor 3 dagen betaal je ongeveer € 150,-. Voor het huren van een auto is momenteel echt een creditcard vereist, daar waar voorheen dit zonder creditcard met 'een vette knipoog' ook nog wel zónder te fixen was, is dit nu niet meer mogelijk!
Om het eiland helemaal te kunnen zien, is het raadzaam met de auto langs de kustlijn te blijven rijden, anders rijd je voornamelijk door het ruige gebergte.
 

Lefkada
Het eiland Lefkas heeft als hoofdstad Lefkada, een stad welke vanwege zijn veelal smalle en drukke straatjes chaotisch aandoet. Hier kun je de prachtige en grote haven bezoeken en aan de haven jezelf verwennen met eten en drinken in één van de vele taverna. Direct achter de haven, is het centrale busstation gelegen, vanwaar uit je o.a. diverse stranden kunt bezoeken.
Voor de vogelaars onder ons is het buitengebied rond Lefkada een aanrader. Ook kent Lefkada een oud Romeins vestigfort en deze kom je tegen op de enige weg, welke het vaste land verbindt met Lefkas middels een aangelegde brug.
 

Huur een auto... óf een bootje
Op heel het eiland kun je zelf een (speed)boot huren, hiervoor is geen vaarbewijs of creditcard nodig en het kost je per dag ongeveer € 100,- (incl. benzine en verzekering). 
Lefkas wordt omringt door vele sub-eilandjes, welke bijzonder mooi zijn vanwege de witte zandstranden en azuublauwe zee... Deze kleine strandjes kun je prima bezoeken met een boot die je brengt waar normaal niemand komt... Stranden welke je zéker bezocht moet hebben zijn o.a. Kathisma beach (paragliding!), Egrimni beach en Agiofili beach.

 

Hotel Lefko
Dit kleinschalig hotel van 42 kamers is opgedeeld in een gedeelte appartementen/studio's en een gedeelte hotelkamers. Beiden zijn gelegen aan het mooie en ruime zwembad, voorzien van poolbar. De hotelkamers zijn onlangs gerenoveerd, mooie maar kleine doucheruimte, met een karig douchegordijn en waarbij de wc echt is weggemoffeld.  De airco is prima en stil. Kamers worden dagelijks(!) keurig schoongemaakt en voorzien van schoon beddengoed. De bedden zijn wat smal maar liggen superfijn! Er is een lift aanwezig. Ontbijt is prima, eenvoudig en dagelijks hetzelfde, geen warme hap maar wel voldoende variatie. Personeel is uitermate behulpzaam, vriendelijk.  Het hotel ligt gunstig ten opzichte van het strand en de winkelstraat.
 

Nydri watervallen
Hotel ligt ook vlakbij (ongeveer 3 km) een te bezoeken aanrader: de waterval van Nidri! De watervallen zijn leuk om eens gezien te hebben. Na een klim omhoog heb je een mooi uitzicht op de waterval. Pas wel op als je een duik wilt nemen het water is ijskoud! In de loop van de zomer drogen de watervallen op, maar in mei/juni zijn ze het mooist.