...

De highlights van Londen
Een bezoek aan Londen begint natuurlijk met de bekende bezienswaardigheden. We beginnen in het oosten van de stad waar je de Tower Bridge, de Tower of London en de prachtige St. Pauls Cathedral vindt. Voor een prachtig uitzicht op het paleis van Westminster met de Big Ben stappen we de Londen Eye in of wandelen we langs rivier de Thames. Buckingham Palace is ook vlakbij. Zorg dat je de wisseling van de wacht niet mist!
 

Slenteren over de markt
Londen barst van de gezellige markten. Van de beroemde Portobello Road Market in Notting Hill tot aan de vlooienmarkt in Brick Lane. De meest opvallende markt van Londen en tevens mijn favoriet is de Camden Market, in de wijk Camden Town. Struin langs de kraampjes vol kleding, kunst, antiek en etenswaren. Voor de echte culinaire liefhebber is de Borough Market een waar paradijs. Hier geniet je van heerlijke lekkernijen en vers bereide maaltijden.
 

Shop till you drop
Natuurlijk kunnen we een (mid)dagje shoppen niet overslaan. Er is dan ook een kleine kans dat we met lege handen zullen thuiskomen. In Oxford Street gaan we langs alle bekende winkels en warenhuizen als Selfridges en John Lewis. Voor de exclusievere winkels lopen we verder naar Regent Street en Old Bond Street. Een echte aanrader is het beroemde warenhuis Harrods in West-Londen, waar we uren ronddwalen over de honderden afdelingen.
 

A day at the park
Bijkomen van alle drukte in de stad kan heel goed in een van de vele parken die het centrum van Londen rijk is. Leuk is om in het grote Hyde Park een heerlijke wandeling te maken of een roeibootje te huren. In de zomer is een typisch Engelse picknick in het gras een echte aanrader! Andere leuke parken in het centrum vind ik St. James Park en Regents Park. Voor een groene omgeving én een prachtig uitzicht over de stad reizen we af naar het Zuid-Londense Greenwich Park.
 

Beleef een heerlijke avond uit
Niet alleen overdag valt er genoeg te beleven in Londen, ook 's avonds is er van alles te doen in de stad. We drinken een biertje in een gezellige traditioneel Engelse pub. Hier kun je vaak ook goed en voordelig eten. Tot in de late uurtjes dansen we in een van de vele clubs. Bent u een musicalliefhebber? Dan raad ik u zeker aan om op West End een van de shows te bezoeken, zoals bijvoorbeeld The Lion King of Les Miserables. Kortom, Londen biedt voor een ieder wat wils!