...

Oversteek
Het gezelschap in de bus is leuk gemêleerd en iedereen is goed gemutst. Onderweg kijken we naar de Britse serie George & Mildred. Ik kijk er met een half oog naar, want de reisgids (Vitamine V over Londen) vind ik wat interessanter. Tegen de middag rijden we de ferry op waar het op het buitendek goed toeven is en na een uurtje of twee doemen de krijtwitte rotsen van de ruige kust van Dover al op. We verzetten onze horloges, want in Engeland is het een uur vroeger en enige tijd later zitten we dan echt in Londen met fish & chips en ‘of course’ een small pint of beer..!
 

Harry Potter
Als eerste moeten en zullen we afreizen naar de Harry Potter Shop, gelegen op ‘Platform 9 3/4’ op Kings Cross Station, vindt mijn dochter. Het reizen per ondergrondse is mieters en gaat zo snel, dat we in een mum van tijd met toverstokken, Griffoendor-shawls en chocolade knisper-kikkers in onze handen staan. We voelen ons als een klein kind in een speciale snoepwinkel. Ik koop de toverstok van Ginny Weasley voor mijn dochter, als examencadeau. Daarna reizen we terug richting centrum, vanwaar we onze tocht per rondvaartboot vervolgen. 
 

Shop till you drop
Vanaf het water krijgen we een prachtige kijk op de kopstukken van de Londense architectuur: de ‘Big Ben’, ‘The Eye of London’ en ‘The London Tower’.  Aan het eind van de middag  gaan we op strooptocht. We bezoeken verschillende filialen van H&M, Harrods natuurlijk, maar ook de M&M-store, de Nickelodeon Store en de Primark. We stuiten op Hamleys, waar ‘the finest toys in the world’ verkocht worden. Ons fantasy-hart maakt een sprongetje. Na een heerlijk diner bij de Italiaan ‘La Dulce Vita’ slenteren we nog wat rond, maar kunnen eigenlijk geen ‘boe’ of ‘bah’ meer zeggen.
 

Cultureel dagje
De volgende dag begint met een culturele ochtendtrip. Op diverse plaatsen kunnen we de bus verlaten, wij kiezen voor de uitstap bij St. Paul’s Cathedral om foto’s te maken. Na een bezoek aan het Tate Modern, Daarna bewonderen we The Milleniumbridge, waar een zeer spannende scene met dooddoeners uit Harry Potter VI opgenomen is.  Ook zien we The Shard (De Scherf), die we met de boottocht zagen, eindelijk van dichtbij.  Het glazen gebouw heeft - bij helder weer - een uitzicht van ruim 60 kilometer. In de middag begint het shop-until-you-drop gevoel weer te borrelen...
 

Sweet Goodbye
De volgende ochtend verorberen we ons laatste heerlijke English breakfast van dit weekend: met sausages, white beans, maar ook mandarijnenpartjes, yoghurt, croissants met marmelade en een slappe bak koffie. Op weg naar Dover is er nog een mogelijkheid een oorlogsmonument te bezoeken. Dan is het zover: de laatste overtocht per ferry wordt een feit, wij verlaten Engeland weer, met een beetje pijn in ons hart, maar met vele mooie herinneringen rijker. Bij de store op de ferry verruilen we onze laatste pounds en pennies voor leuke hebbedingetjes.