...

De Grote Markt
In Mechelen doet de Grote Markt zijn naam echt eer aan. De Grote Markt is namelijk echt een enorm plein, dat wordt omgeven door prachtige historische gebouwen. En… uiteraard zijn er volop gezellig terrassen om te genieten van het typische Belgische bourgondische leven. We drinken een lekker Belgisch biertje, kopen de overheerlijkste pralines en nemen natuurlijk een heerlijk frietje bij het traditionele frietkot op dit overweldigende plein.

Foto: Milo Profi

Lopen door de lucht
In Mechelen lopen we letterlijk door de lucht als we de Sint Rombouts toren beklimmen (ja beklimmen, want er is geen lift!), maar als beloning krijgen we een unieke skywalk. Een glazen platform bovenaan de toren waarvandaan we een weids uitzicht hebben. Bij heel mooi weer kun je zelfs Brussel of Antwerpen zien liggen. Een flinke klim maar de moeite meer dan waard, als je geen hoogtevrees hebt tenminste.
 

Na lucht komt water
Mechelen kent een flink aantal kanalen en rivieren om de stad heen, waar we een aantal heerlijke wandeltochten langs maken. Op de fiets zou ook goed kunnen trouwens. In het centrum van de stad zelf is ook veel water, met uiteraard de nodige terrassen op de kades om van het uitzicht en eventuele bootjes te genieten.
 

Muziekliefhebbers opgelet: Beethoven
De Duitse componist Ludwig van Beethoven heet van Beethoven en niet von Beethoven zoals je zou verwachten van een Duitse componist omdat zijn grootvader een geboren Mechelenaar was. In Mechelen komen we daarom nog veel herinneringen aan de familie Van Beethoven tegen. Van een beeld van de jonge Ludwig  die bewonderend naar zijn grootvader Lodewijk kijkt tot - hoe kan het ook anders - een speciaal biertje.