...

Welkom aan boord!
De avond valt, de koffer is gepakt en we reizen op eigen gelegenheid naar de haven van Hoek van Holland. We parkeren de auto op een plek voor lang parkeren, die op een minuut wandelen van de Stena Line Terminal ligt.  We laten onze paspoorten en reservering zien en wandelen daarna op ons gemak door de lange sluis. Aan het einde van de tunnel ligt de ferry van Stena Line waar het vriendelijke personeel ons begroet en ons wegwijs maakt.
 

Comfort en entertainment
Onze binnenhut bevindt zich op dek 10, een fijne ruimte met tv, douche en toilet. De bedden hangen boven elkaar en met het zachte geschommel zal ik er heerlijk slapen. Kras biedt de mogelijkheid om het ontbijt en het diner bij te boeken. Wij drinken een drankje in de bar, wagen een gokje in het casino en bezoeken nog even de giftshop voor we ons klaarmaken voor de vroege start van de volgende dag.
 

London, here we come!
We worden gewekt door de intercom die ons vertelt dat we om ca. 06:30 uur in Harwich aankomen. Wij maken ons klaar en bestellen een koffie en wat lekkers ‘to go’ voor in de trein. Bij de douane gaat het vlot dus stappen we in een rustig tempo door naar de trein. De rit naar Liverpool Street Station duurt ca. 75 minuten en omdat het nog zo vroeg is, zien we de prachtige zonsopkomst die de ochtenddouw doet verdampen.
 

Een wereldstad dichtbij huis
We checken in bij het hotel en gaan direct op pad. Onze ontdekkingstocht start in het oosten en we nemen de metro naar de London Eye. We werpen een blik op de Big Ben en wandelen over de River Bank naar Tower Bridge. Via The Tower lopen we richting Sky Garden waar we een pitstop maken voor een drankje op de 35e verdieping...wat een mooi uitzicht! We winkelen nog wat in de wijk Covent Garden en ploffen neer in een pub voor traditionele fish & chips.
 

Cheerio!
De boot vertrek om 23:00 uur dus tijd zat. We bewonderen antiek in Notting Hill en struinen over Camden Market. We komen langs Piccadilly Circus en Leicester Square. We zien de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace en halen daarna onze spullen op. We beginnen aan de treintransfer naar de haven. De ferry van Stena Line brengt ons weer terug naar Hoek van Holland waar we op comfortabele manier kunnen uitrusten van een spectaculair weekend!