...

Veelzijdig Münster
Münster is een stad die zijn geschiedenis levend houdt. Als jonge universiteitsstad houdt Münster haar jeugdige charme en is het een leefbare stad. Het is een compacte stad met een rijke historie. De bezienswaardigheden zijn op loopafstand in het centrum en op mooie dagen vind ik het ideaal om de fiets te pakken.
 

Historisch centrum
We bezoeken graag het historische centrum van Münster op de Prinzipalmarkt. De 48 huizen en gebouwen met hun gevels en arcaden op deze markt geven Münster een eigen gezicht en bijzondere charme. Het is verleidelijk om onder de arcaden etalages te bekijken, maar de gotische en renaissancegevels verdienen meer aandacht. 
 

Fietsend door de omgeving
Münster is uitgeroepen tot dé fietshoofdstad van Duitsland. Dit is ook zeker goed om zelf te doen, het is immers de snelste manier om je door de stad te verplaatsen en de omgeving te zien. We fietsen via de fietssnelweg 'de promenade' de stad uit en genieten van de rust die de natuur ons biedt. Buiten de stad kun je ook de 100 kastelen route fietsen, een echte aanrader!
 

Nagenieten in het centrum
Na de fietstocht gaan we terug naar het centrum met de vele leuke caféetjes en restaurants. Een echte aanrader is het 'Altes Gasthaus Leve', die al bestaat sinds 1607! We blijven tot in de avonduren in het centrum bij St. Lamberti hangen, dan horen we namelijk de torenwachter van Münster. In de avonduren blaast zij elk half uur op haar hoorn tot aan middernacht. 
 

Kerstmarkten
Ik kan niet wachten tot het eind van het jaar als er ook weer kerstmarkten zijn in Münster! Van 23 november tot en met 22 december 2015 zijn er wel 5 verschillende kerstmarkten in het centrum. De markten zijn allemaal op loopafstand van elkaar, zo kunnen we goed de kerstsfeer (en een lekker glühweintje) proeven.