...

De ruige noordwestkust van Ierland
Overal in Ierland vind je indrukwekkende natuur, gezellige pubs en vriendelijke mensen. De Wild Atlantic Way beslaat de volledige westkust van Ierland en is de langste bewegwijzerde kustroute ter wereld, zo'n 2.500 kilometer lang! Een deel van deze route leidt je naar de ruige noordwestkust. Deze regio staat garant voor torenhoge kliffen en levendige dorpen, maar ook voor verborgen stranden en prachtige baaien. Kortom: een plek om tot rust te komen en te genieten van de overweldigende natuur. Hierna beschrijf ik vier bezienswaardigheden die je volgens mij echt niet mag missen tijdens een bezoek aan Ierland!
 

De vuurtoren van Fanad Head
Het romantische Fanad Head ligt op het uiteinde van het schiereiland Fanad en staat bekend om de iconische vuurtoren en stranden. Geniet van het uitzicht tijdens een wandeling langs de grillige kustlijn. Bekijk de inhammen en machtige golven die op de rotsen uiteenspatten. In het wilde water van de Atlantische Oceaan kun je robben zien dobberen. Misschien spot je zelfs een walvis in de verte!
 

De kliffen van Slieve League  
De kliffen van Slieve League (Sliabh Liag in het Iers) aan de zuidwestkust van Donegal behoren met hun 600 meter tot de hoogste zeekliffen van Europa. Eenmaal bij de kliffen geniet je van een fantastisch uitzicht over de Atlantische Oceaan, de bergen van Sligo en Donegal Bay. Neem het pad naar de Bunglas Cliffs, die 600 meter boven de wilde oceaan uit torenen. Deze kliffen zijn bijna drie keer zo hoog als hun verwanten de kliffen van Moher in County Clare. Kijk dus goed uit als je over de kustpaden loopt! 
 

Downpatrick Head
In County Mayo staat de door de wind geteisterde rots Downpatrick Head. Dit is de perfecte plek om te parkeren en je benen te strekken met een verkwikkende kustwandeling. De naam Downpatrick stamt uit de tijd dat St. Patrick, de patroonheilige van Ierland, hier een kerk stichtte. Nog steeds kun je er de ruïnes van een kerkgebouw, stenen kruis en heilige bron zien. Ooit  was dit een populaire pelgrimsplaats! Vandaag de dag komen hier nog steeds mensen samen  in grote getale op de laatste zondag van juli - bekend als Garland Sunday - om de mis op deze heilige plaats bij te wonen.
 

Kylemore Abbey in hartje Connemara
Het klooster van Kylemore ligt tegen een berg in Connemara en wordt gezien als één van de meest romantische gebouwen in Ierland. Het werd in 1867 gebouwd en heeft meer dan 70 kamers. Kylemore Abbey is omgeven door prachtige meren en bergen, dus wacht je een unieke ervaring tijdens een bezoek in Connemara.  Je kunt Kylemore Abbey het hele jaar door bezoeken, hetzelfde geldt voor de prachtige ommuurde Victoriaanse tuinen.