...

Welkom in NYC
Het is een warme ochtend in juni. Na een typisch New York's ontbijt, een bagel met cream cheese en een koffie, kopen we nog een New York Times bij een kiosk. Ik trek de deur open van het Port Authority Bus Terminal om naar buiten te gaan. Het eerste wat opvalt is het lawaai van deze stad. Tussen de wolkenkrabbers is het erg druk. Iedereen is natuurlijk op weg naar zijn werk. Er komen massa's mensen voorbij lopen en de taxi's toeteren zich een weg door de stad. Omhoog kijkend zien we de enorme gebouwen en billboards met reclame. Onze conclusie: New York City is een overweldigende stad!
 

(Fast)food!
Het valt ons op dat de gemiddelde New Yorker niet dik is. Ze sporten veel en op menig menukaart staan, met grote cijfers, de calorieën vermeld. Met alle (fastfood)restaurants om ons heen is voor ons de verleiding groot. Wij zijn snel fan van de Shake Shack, heerlijke milkshakes! Maar, wat eten we nog meer? Voor lunch lopen we een Deli(catessenwinkel) binnen waar we verse producten vinden. We stellen onze eigen salade samen. We betalen per gram, steken de weg over, en gaan picknicken in Central Park. We lopen nog langs de Hungarian Pastry Shop en bestellen de New York Cheesecake als dessert. 
 

'The city that never sleeps'
Even uitrusten op een bankje in een park verandert voor ons zomaar in een pianoconcert. En in een ander park wordt er tijdens onze wandeling een klein toneelstuk opgevoerd. We krijgen gelijk zin om een musical op Broadway te bezoeken. Op naar Times Square, want daar is het TKTS-kiosk. Daar kunnen we afgeprijsde tickets kopen voor een musical die diezelfde avond speelt, wisten we. Wachtend in de rij kunnen we Times Square goed in ons opnemen. En ja, we hebben kaartjes! We gaan naar de musical 'Chicago'! Na de musical is het genieten van de spectaculair verlichte stad. Wij gaan nog niet naar bed!
 

Bronx en Brooklyn
Het drukke Manhattan met zijn Empire State Building en indrukwekkende Ground Zero laten we achter ons, om te genieten van de botanische tuin in de Bronx. Op de route zien we het Yankee Stadium, maar ook een andere kant van NYC. We beseffen dat de Bronx een arme wijk is, waar weinig blanke mensen wonen.

Later reizen we door Brooklyn als we naar Coney Island gaan. Eenmaal op het schiereiland genieten we van het strand. Je kunt daar in een achtbaan of andere attractie gaan en een Corndog eten op de Boardwalk. Onderweg halen we donuts bij Sheik's Donuts. Ze zijn niet duur, dus... proeven maar!
 

Central Park
Een heerlijk rustpunt in de stad met (daaromheen) vele musea, zoals The Metropolitan, het Museum of Natural History, het Guggenheim en in de buurt het MoMA. In de ochtend bezoeken we eerst Central Park Zoo waarna we 'uptown' door het hele park lopen. Aan The Lake, een romantisch meertje waar velen een roeibootje huren, maken we een stop bij Bethesda Fountain, een prachtige fontein waar veel bruidspaartjes een foto laten schieten. Over mooi aangelegde paden lopen we verder langs een kasteel en verderop wordt er gehonkbald. Echt een heerlijk park om de hectiek van Manhattan te ontvluchten!
Bethesda fountain