...

Lions Club initiatief
Om de economie en werkgelegenheid op het eiland te verbeteren nam de charitatieve Lions Club Curaçao in 1989 het initiatief voor het Lions Dive resort. Het hotel ging van start met 72 hotelkamers en was erg in trek bij duikers, die naar het eiland kwamen vanwege de prachtige onderwaterwereld. Superblij waren mijn man Will en ik toen we in 2004 als manager van het resort met onze droombaan konden beginnen. Ons eerste grote project was de uitbreiding met de Ocean Front hotelkamers. We openden dat jaar ook het Caribische bar-restaurant Hemingway, wat inmiddels een echte hotspot op het eiland is aan de Mambo Beach Boulevard. 
 

Een flinke klus
In de afgelopen twee jaar zijn we hard aan de slag gegaan met het opknappen van de kamers. Ik heb gekozen voor licht en modern meubilair wat de kamers een frisse uitstraling geeft. De appartementen hebben twee slaapkamers en een volledig ingerichte keuken, makkelijk voor gezinnen. Het leuke van ons hotel vind ik dat we zo’n bonte mix aan gasten hebben. Zo ontvangen we mensen van heel verschillende leeftijden en nationaliteiten. Van singles, stelletjes, honeymooners, gezinnen met jonge kinderen of pubers tot 60-plussers. Gezellig!
 

Sportief genieten
We zijn heel blij met ons 50 meter bad waar we vaak een verkoelende plons nemen, maar waar we ook pittige baantjes kunnen trekken. Het grappige is dat onze jonge hotelgasten een aantal middagen in de week gezellig kunnen aanhaken bij de lokale zwemlessen voor kinderen. Will en ik zwemmen ook regelmatig een rondje rondom Sea-aquarium vanaf ons strand.  En elke week loop ik ’s morgens vroeg een offroad route in de zoutpannen, oefenen voor de triatlon. Helemaal gezellig als er dan hotelgasten aanhaken. Als we geluk hebben zien we de flamingos net ontwaken!
 

De inwendige mens
Ik ben verwend met vier bars en restaurants op het resort. Het ontbijt bij Hemingway, met de voeten in het zand, vind ik nog altijd een heerlijk begin van de dag.  Als ik even vrij ben is mijn favoriet voor een happy hour drankje de beach bar en grill Chill. Even lekker hangen in een hangmat met een goed boek. En ter verkoeling een lekker ijsje natuurlijk.
 

Een droom
Aan het einde van 2015 hadden we de buitenkans om uit te breiden met het Avila Beach Hotel. Dit hotel wordt gerund door Robbin, de zoon van Will. Nu kunnen we handig gebruik maken van elkaars kennis en ook voor de inkoop slaan we de handen ineen. Beide resorts zijn echte strandhotels met een eigen privéstrand, maar wel met een verschillende uitstraling, wat het juist zo leuk maakt. We voelen ons bevoorrecht ondernemer te mogen zijn op zo’n prachtig eiland als Curaçao… een droom die uitkomt!