...

Goed verborgen plekjes in Mexico
Op Isla Holbox kom je helemaal tot rust. De gemoedelijke sfeer van dit kleine eiland voor de kust van Cancun wordt versterkt doordat er geen auto’s rijden, maar golfkarretjes. Vanaf het vaste land stap je op de ferry en onderweg spot je misschien nog wel een bijzondere walvishaai of dolfijnen in de heldere zee.

Wat je ook niet wil missen is Xcacel beach. Ondanks dat het maar 20 minuten van Playa del Carmen ligt is het een heerlijk onontdekt strand. Elk voorjaar komen hier de zeeschildpadden om eieren te leggen, zo bijzonder!

Wil je het echte Mexico ontdekken? Ga dan per fietstaxi door Leona Vicario, in de provincie Quintana Roo. Dit dorp  is vernoemd naar een vrouwelijke onafhankelijkheidsstrijder. Vaak mag je even binnenkijken hoe de gezinnen op traditionele wijze wonen en leven samen met opa en oma en kleinkinderen.

Fraaie natuurspots op Aruba
Bezoek bijzondere plekken op Aruba waar de tijd heeft stilgestaan, zoals Mangel Halto, een stil strandje met mangrovebomen. Er staat wel wat stroming maar je kunt hier perfect snorkelen. Prachtige koralen, kristalhelder water!

De Frenchman’s Pass of Rooi Frances is een wonderlijke en spooky doorgang in de buurt van de Spaanse Lagoon. Het verhaal gaat dat er rond 1620 daar veel indianen vermoord werden door Franse piraten. ‘s Nachts zou je nog het gehuil van de gestorvenen horen…

Arikok Park is natuurlijk een bekende trekpleister. Maar wist je dat als je daar rond 8.00 uur bent, het misschien nog stil genoeg is om een zeldzaam vogeltje te spotten? Het Shoco-uiltjes (holenuiltje) is slechts twintig centimeter groot en maakt zijn nest in holen onder de grond.
 

Culinaire verrassingen op Bali
Het eten in Bali is elke keer verrassend en verrassend lekker. Geen gerecht is precies hetzelfde want iedereen geeft z’n eigen draai aan de bekende gerechten. Ook zul je hier dingen uit de Indische keuken tegenkomen die je misschien nog nooit hebt geproefd zoals de Nasi Campur. Op je bord ligt eigenlijk een mini rijsttafel en het leuke ervan is dat je nooit weet wat je krijgt. Vast krijg je een portie rijst, groentes, vlees, vis of kip. En natuurlijk de Balinese saté, saté ayam, fantastisch!
 

Loom luieren op Sint-Maarten
Een onontdekt geheim van Sint-Maarten is het strand van Long Bay. Hang hier je hangmat op en je zult de komende uren rustig weg kunnen dromen of lekker je boek uitlezen. Het strandje is lekker afgelegen en om er te komen moet je door een chique villawijk en langs de security. Alleen veel mensen weten niet dat ze er gewoon door mogen en rijden verder op zoek naar een ander paradijselijk strandje. Dus dommel maar even weg, bij het klotsen van de branding, niemand die je stoort… Tegen het eind van de middag kun je vanaf het iets noordelijker gelegen strandje bij Baie Rouge wat drinken bij de kleine, gezellige beachbar en genieten van een schitterende zonsondergang.