...

Vancouver
Onze reis begon in de grootste stad van British Columbi: Vancouver. Deze stad heeft van alles te bieden. Struin langs het Waterfront. Hier zie je overdag de watervliegtuigen opstijgen en landen. Aan het Waterfront is ook de cruise terminal, je bent zo eenvoudig en snel op het cruise schip. Voordat wij dat deden eerst de stad en de omgeving verkennen. Vlak buiten de stad is een skigebied waar je tot begin mei nog kunt skiën! Met de bus kan je ook makkelijk naar Capilano River Park: aan de rand van de stad maar voelt direct als midden in de natuur.
 

Op avontuur
Vanuit Vancouver vertrok onze cruise. Qua weer kon het niet beter! Strak blauwe luchten, bijna geen golven en een prachtig schip. Na de inscheping eerst naar de hut en daarna door naar het bovenste dek want de afvaart vanuit de stad is zo de moeite waard. Direct naast het schip zagen we het eerste 'wild': een otter. Later bleken deze veelvuldig te zwemmen in de haven. 
 

Alaska vanuit de lucht
Het hoogtepunt van deze reis watstoch de excursie per watervliegtuig in Ketchikan. Twee uur lang over de besneeuwde bergtoppen vliegen met een tussenstop bij een prachtig bergmeer. De stilte die daar was.. geen geluid van auto's, mobiele telefoon die geen netwerk had, geen vliegtuigstrepen in de lucht. Echt helemaal weg van de bewoonde wereld.
 

Varend door de Fjorden
Het fijne van de natuur ontdekken op deze manier is dat je altijd je schip als thuisbasis hebt. Je doet in de ochtend je gordijnen open en het is elke dag anders. Je ontbijt op je eigen balkon terwijl de gletsjers en watervallen het uitzicht continue doen veranderen.