...

Bekijk Kaapstad van boven
Het icoon van Kaapstad is de Tafelberg. Deze 1086 meter hoge berg torent hoog boven de stad uit en geeft Kaapstad met zijn unieke vorm (platte brede top) een indrukwekkend aangezicht. Kaapstad kan dan eigenlijk ook niet verlaten worden, zonder zelf boven op deze berg te hebben gestaan. Dit kan via een 2,5 uur durende beklimming of met de kabelbaan. Het resultaat is echter hezelfde: oogverblindende uitzichten waar je uren van kunt genieten.

Geniet van de Kaapse stranden
De stranden rondom Kaapstad horen absoluut tot de mooiste op aarde. Mijn persoonlijke favoriet is Blouberg Beach, omdat je vanaf dit strand een adembenemed uitzicht hebt op de Tafelberg. Ook het strand van Hout Bay is een absolute aanrader vanwege de idylische ligging van dit dorpje. Maar welk Kaaps strand je ook besluit te bezoeken, ze zullen jouw definitie van een 'mooi strand' voor altijd doen veranderen. De stranden rondom Kaapstad behoren absoluut tot de mooiste op aarde. 

Proef de beste Afrikaanse wijnen
Op ongeveer 30 minuten van Kaapstad ligt het bekendste wijnbouwgebied van Zuid-Afrika: Stellenbosch. Een mekka voor de wijnliefhebber! Bezoek de verschillende wijnboerderijen en leer meer over hoe de wijnen worden gemaakt. Vergeet ook vooral niet de overvloed aan heerlijke wijnen te proeven! Sommige boerderijen serveren ook lunches en/of diners, vaak een culinair hoogtepunt in combinatie met de wijnen.

Pinguïngs spotten
Pinguïns in Zuid-Afrika? Wellicht niet het eerste wat in je opkomt. Op een half uurtje rijden van Kaapstad vind je het authenthieke stadje Simon's Town. Woonplaats van een kolonie Afrikaanse Pinguïngs. Op Boulders Beach leven tussen de rotsen liefst 3.000 van deze dieren. Het is absoluut vermakelijk om de beestjes onbezorgd op het strand rond te zien waggelen, zich niets aantrekkend van de toeristen.

Ervaar de pijn van de Apartheid
Voor de kust van Kaapstad ligt Robbeneiland. Een plek waar sinds 1959 tegenstanders van het apartheidsregime zijn opgesloten. Wereldwijd verwierf deze gevangenis bekendheid vanwege één gevangene: Nelson Mandela. Mandela zat hier maar liefst 19 jaar gevangen, voordat hij op 11 februari 1990 werd vrijgelaten. Een bezoek aan deze gevangenis is indrukwekkend: het zijn namelijk oud-gevangenen die de rondleidingen geven door deze historische plek.