...

Kleurrijke weides en frisse bergmeren
Verscholen in het Alpengebied van Oostenrijk ligt de groene streek Tirol. Als je aan komt rijden door de prachtige bergketens begint het gelijk te kriebelen. Onderweg zie ik de kleurrijke alpenweides en frisse bergmeren die het decor bepalen. Tijdens een tussenstop proef ik de zoete lekkernij ‘Kaiserschmarrn’, die aan mijn tafel geserveerd wordt door een gastvrije vrouw in 'Dirndl'. Ik ben verkocht! Tirol heeft nu al mijn hart veroverd. Ik ga de komende dagen genieten van enorme bergen, rotswanden, gletsjers en de adembenemende flora en fauna.
 

Ontdek Tirol per e-bike!
Voor wie houdt van uitdaging, ontspanning maar toch ook sportiviteit tijdens een vakantie in Tirol is een vakantie met e-bike dé oplossing. De eigen fiets kan thuisblijven en je kunt zonder al te veel inspanning de mooiste plekjes van Tirol bereiken. Ik raad het je 100% aan. Onderweg zijn genoeg oplaadpunten en de infrastructuur is uitstekend. Terwijl ik om me heen kijk en geniet van de indrukwekkende bergwereld bereik ik mijn fietsbestemming. 
 

Leuke routes
De afgelopen jaren heeft e-biken zó aan populariteit gewonnen in Tirol, dat er een geheel nieuwe dimensie is ontstaan. Hier vind je namelijk de grootste electro-fiets-netwerk ter wereld: ‘E-Bike Welt Kitzbüheler Alpen - Kaisergebirge'. Met meer dan 1000 km aan fietswegen door negen toeristische regio’s. Verder wil ik als tip meegeven om de Tiefenalmtour, een tocht in het Windautal of de Bodenalmrit te maken. Ze gaan allemaal flink de hoogte in, dus onderschat deze prachtige routes niet en neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg.
 

Lekker eten en drinken onderweg
Ik heb al iets laten vallen over de culinaire hoogstandjes van Oostenrijk. Hoe deze smaken kom je natuurlijk maar op één manier achter: proeven! Tijdens onze fietstocht door het Windautal bezoeken wij Gasthaus Steinberg -idyllisch gelegen in het dal- een aanrader. Hier worden typisch Tiroolse specialiteiten geserveerd. En lekker dat ze zijn!  In Cafe Dorfstubn op de fietsroute van de Bodenalm proefde ik een heerlijke Schnitzel en in de Erla Brennhütte een verkoelend drankje in de ongerepte natuur van dit zijdal van de Kitzbüheler Alpen.
 

Fiets langs Tiroler bezienswaardigheden
Tijdens een bezoek aan het bijzondere Tirol zijn er een aantal bezienswaardigheden die niet mochten ontbreken op mijn 'to-see-list'. Ik deel graag een paar favorieten: allereerst Schloss Ambras, waar Ferdinand II van Tirol begon met zijn prachtige Ambraser kunstverzameling. Heel bijzonder! Een bezoek aan de Alpenzoo stond ook op mijn lijst, want ik had nog niet genoeg dieren in het wild gespot ;-). Ook een fietstocht langs de befaamde Grossglockner, de Hintertuxer Gletscher en door het Nationale Park Hohe Tauern is afgevinkt. En extra gemakkelijk: alles is per fiets bereikbaar!