...

De milieuvriendelijke zonnetrein
Leuven is een Vlaamse stad die zeker een bezoekje waard is. Neem net zoals wij het toeristentreintje dat op zonne-energie rijdt en zie in één klap alles wat Leuven te bieden heeft. Leuke hotspots waar je voorbij tuft zijn bijvoorbeeld de prachtige bibliotheektoren, het Abdij van Park, het Groot-Begijnhof  en het Pauscollege. We komen ook langs de Oude Markt en de bekende Stella Artois bierbrouwerij. In een uur komen we alles te weten over Leuven. De rit is super leuk en goed voor het milieu.
 

Stadhuis
Natuurlijk maken we een selfie voor het stadhuis van Leuven! Het gebouw ligt aan de Grote Markt en is een echte eyecatcher! Het is één van de bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De bouw begon in 1439 op de kelders van bestaande huizen. De gotische gevel trekt alle aandacht en telt maar liefst 236 beelden. Elk beeld stelt een kunstenaar, geleerde of bekende Leuvense geschiedkundige figuur voor. Van binnen is het gebouw ook een échte parel. Tijdens een rondleiding horen we alles over de geschiedenis van het stadhuis. Het is onder begeleiding van een gids en duurt ongeveer een uur.  
 

Sint-Pieterskerk
Historische architectuur. Dat kun je zeker verwachten bij de Sint-Pieterskerk. De indrukwekkende Sint-Pieterskerk is gebouwd in de 15e eeuw in de laatgotische architectuurstijl. Van buiten kan je heel goed zien dat door de ongunstige bodem de torens nooit zijn voltooid. Binnen is de bijzondere M-schatkamer te vinden. Het is erg bekend, omdat daar het schilderij van Dirk Bouts hangt. ‘Het Laatste Avondmaal’. Het Belfort is erkend als UNESCO werelderfgoed. Het is een aanrader om hier even een kijkje te nemen.
 

Bekende pleinen
Twee bekende pleinen in Leuven zijn de Grote Markt en de Oude Markt. We kijken onze ogen uit op de Grote Markt. Je vind hier het Stadhuis, de Sint-Pieterskerk, het gotische Tafelrond en leuke eettentjes in de historische gildehuizen. De Oude Markt is 's middags maar ook  ’s avonds dé plek voor gezelligheid. Het barst van de terrasjes. De bijnaam van de Oude Markt is niet voor niks 'De langste toog van Europa’.
 

Bierproeven
Bier is al sinds de middeleeuwen kenmerkend voor Leuven. De kleine brouwerijen en de grote bierproducenten maken bij elkaar honderden verschillende bieren. De bierproeftocht is één en al sfeer en gezelligheid en je proeft natuurlijk ook de lekkerste en meest verse biertjes. Brouwerij  Stella Artois is onderdeel van AB Inbev (’s werelds grootste brouwerijconcern) en is te vinden in Leuven. We nemen een kijkje achter de schermen en komen erachter hoe bier nou eigenlijk wordt gemaakt. Na de tour is het genieten van een vers gebrouwen Stella Artois of een ander streekbier op een terrasje!