...

Safari's in Zuid-Afrika
Regelmatig bezoek ik het prachtige Zuid-Afrika, wat bekend is om haar prachtige landschappen, de wijnlanden, maar ook vanwege het Wildlife! Het bekendste wildpark in Zuid-Afrika is het Kruger Park. Dit is ook het grootste wildpark van het land. Het is zelfs zo groot dat het de helft van Nederland beslaat. Kruger Park beschikt over een enorme biodiversiteit. Als je van het noorden naar het zuiden rijdt, zie je telkens het landschap veranderen. Het Kruger Park is daarom een must om te bezoeken. Er zijn verschillende manieren om op safari te gaan. Mijn tip is: doe het onder begeleiding van een Ranger!

Wandelsafari in Kruger Park
Op zoek naar een once in a lifetime ervaring? Ga dan op wandelsafari. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat wat je ervaart als je te voet door een Big Five gebied wandelt, een ervaring is die je nooit zal vergeten. De adrenaline giert door je lichaam als je oog in oog komt te staan met Neushoorns of Olifanten. Wat een ervaring! Tijdens mijn wandelsafari in het Kruger Park stond ik met de Ranger te kijken naar een groep olifanten toen er opeens een Luipaard voorbij liep. Heb je de kans een wandelsafari te maken? Ik zeg doen!
 

Op safari per luchtballon
Op zoek naar iets anders? Ga op safari met een heteluchtballon! Door op safari te gaan met een heteluchtballon zie je het vanuit een heel ander perspectief. Geniet van de prachtige landschappen en spot de dieren gemakkelijk vanuit de lucht. Je start vroeg in de morgen zodat je getuige kan zijn van de prachtige zonsopkomst en met een beetje geluk zie je later in de ochtend het wild van boven. Omdat je wordt meegevoerd door de wind is het ongelofelijk stil, op het geluid van de brander na, die af en toe aan gaat. Een prachtige manier om op safari te gaan!
 

Op oceaan Safari
Er is één deel van Zuid-Afrika wat bekend staat om de Big Seven. Je leest het goed, niet de Big 5 maar de Big 7! Dit zijn de Leeuw, Luipaard, Olifant, Neushoorn, Buffel plus de Walvis en de Witte Haai. Ga je naar Addo Elephant National Park, dan heb je de kans om deze Big Seven ook daadwerkelijk te spotten. Dit reservaat strekt zich namelijk uit tot aan de Indische Oceaan. Vanuit Port Elizabeth en omgeving zijn er verschillende oceaan tours te maken om de lijst compleet te maken. Spot hier tijdens het seizoen de Southern Right walvissen, dolfijnen en witte haaien.
 

Wijn Safari
Na een aantal safari's ben je wel eens toe aan wat anders. Wat ik zelf altijd prettig vind is om tijdens de reis op wijn safari te gaan in de wijnlanden van Franschhoek of Stellenbosch. Ik bezoek dan per fiets of wijntram verschillende wijnhuizen om verschillende wijnen te spotten en mijn favoriete wijn te zoeken. Een mooie en leuke alternatieve manier van safari!