...

Op naar Barcelona
Na een comfortabele vlucht arriveerden we op het vliegveld van Barcelona en pakten de bus naar het Plaça d’Espanya.  Direct een indrukwekkende plek, met een groots statig klassiek paleis aan de ene kant met de grote fontein van Antoni Gaudí’s beschermelingarchitect Josep Maria Jujol en twee grote imitatie-Venetiaanse klokkentorens aan de andere kant. Na de lunch pakten we de metro naar ons hotel waar we, na ons opgefrist te hebben, de Hop-on-Hop-off bus instapten. De rode route leidde ons langs hoogtepunten als Passeig de Gracia, Casa Batlló en Poble Espanyol.
 

Hop-on-Hop-off in Barcelona
De tweede dag lieten wij ons met de BusTouristic afzetten bij de Sagrada Família. Ontegenzeggelijk een bijzonder groots mensoverstijgend project van ruim een eeuw en het eind is nog niet in zicht. Zowel van binnen als van buiten raak je niet uitgekeken naar de symboliek, architectuur, hogere wiskunde en allerlei weerkaatsing van licht. Volgende halte: Plaça de Catalunya, om vanaf daar de Ramblas af te lopen waar we halverwege werden verrast door de Mercat La Boqueria. De versmarkt is de ideale plek voor groente, fruitsapjes, noten, verse vis of tapas bij een van de vele marktkraampjes. Daarna zijn we doorgelopen naar de jachthaven van Barcelona met de ‘onfatsoenlijk’ grote fraaie jachtschepen.  Mooi item voor mijn ‘bucketlist’: ooit nog eens op zo’n jachtschip mee kunnen varen.
 

Stadswandeling Barcelona
Vandaag geen rondleiding met de bus, maar een stadswandeling onder leiding van een gids. De wandeling begon op Plaça de Catalunya waar onze gids iets vertelde over het monument voor een onafhankelijk Catalonië. Na weer wat wijzer te zijn geworden over de geschiedenis van Barcelona leidde onze gids ons naar de Sinagoga Major de Barcelona, die diep verscholen ligt in de Gotische wijk van Barcelona. Onze stadswandeling eindigde op Plaça Nova waaraan ook de Cathedral La Seu grenst. Na vervolgens nog het Palau de la Musica en het Historisch museum van Catalunya bezocht te hebben, vonden we een voordelig tapasrestaurant op een geweldige plek met uitzicht op het strand.
 

Parc Güell en Sciencemuseum
Na een zware en vermoeiende wandeling in de hitte kwamen we aan bij het Parc Güell. Dit park, gebouwd door Gaudí, is een door Hans en Grietje geïnspireerd sprookjespark en staat op de Werelderfgoedlijst. De volgende halte was het Science-museum ‘CosmoCaixa’. Dit museum bestaat uit meerdere verdiepingen waaronder vijf ondergronds. Ook vind je er een speciaal mangrovebos, overstroomd tropisch regenwoud, planetarium én aquarium. Aan het einde van de dag hebben we gegeten bij een authentiek Döner en Kebab restaurant, waarna we terugkeerden richting het hotel.
 

Op grote hoogte op de Olympische berg
De laatste dag is helaas alweer aangebroken. Via de kabelspoorbaan ‘de Telefèric’ hebben we de Olympische berg bezocht. Bovenop de Montjuïc hebben we genoten van het uitzicht op de haven waar op dat moment wel vijf cruiseschepen aangemeerd lagen. Toen we weer beneden waren hebben we het immense winkelpaviljoen de ‘Arena’ bij Plaça d’Espanyol bezocht, wat ooit een arena was voor stierengevechten. Hier hebben we wat gewinkeld en gegeten om de tijd te overbruggen voordat de Font Màgica-show (fonteinen) zou beginnen, een waar spektakel!