...

Highlights in Parijs
Voor het eerst in Parijs? De stad heeft een aantal bekende highlights, die prachtig zijn om te bezichtigen. De Eiffeltoren, Sacre Coeur, het Louvre en de Notre Dame zijn zeker al een mooi dagvullend programma. Maar er is nog meer te zien! Midden in het hart van de stad in de Seine bevind zich Ile de Cité met rijksmonumenten Saint Chapelle en La Concergerie. De brandgeschilderde ramen in de kapel vind ik adembenemend. La Concergerie geeft een goede kijk op de indrukwekkende Franse geschiedenis en het ontstaan van Liberté, Egalité et Fraternité.
 

Montmartre
La Butte Montmartre wordt Montmartre ook wel genoemd. Omdat het gebouwd is op een heuvel geven de smalle straatjes mij een echt dorspgevoel. Op de trappen bij de Sacre Coeur bewonder ik het uitzicht. Het is een beetje toeristisch, maar zeker de moeite waard. Ook in deze wijk zijn nog bijzondere pareltjes te vinden. Mijn aanrader is om niet de toeristenstroom te volgen, maar om de winkelpassages uit de vorige eeuw te bezoeken. Of de andere molens van Montmartre, ja zeker de Moulin Rouge is niet de enige. Ook de Moulin de La Galete of Le Radet hebben elk een eigen imposante geschiedenis. 
 

Naar het strand of het park?
Als het warm is in de stad, dan doe ik hetzelfde als de Parijzenaren en zoek ik verkoeling langs de rechteroever van de Seine op een van de stadstranden. Van Pont des Arts tot Pont Sully waan ik me even in de Cote d'Azur van Parijs. Als je liever met een stukje Franse kaas en een goede fles van de zon wilt genieten dan bieden de vele stadsparken uitkomst. Parijzenaren vind je op de butte Chaumont. Ga naar Jardin du Luxembourg en de Tuilerieen voor minitatuur-zeilbootjes op de vijver. Parc Belleville is ook een van mijn favorieten: iets verder weg van het centrum maar het biedt een waanzinnig uitzicht over Parijs!
 

Le Marais
In Parijs ga ik graag winkelen op verschillende plekken. Rond de  de Champs Elysées vergaap ik me altijd aan de prachtige etalages.
Natuurlijk mogen ook de Galeries La Fayette niet ontbreken. Maar voor unieke boetiekjes en kunstzinnige galeries ga ik altijd graag naar de voormalig Joodse wijk Le Marais en struin ik door de Rue des Rosier. Liever winkelen bij de grote ketens? Dan kun je het beste terecht op de Rue de Rivoli. Op het Place des Vosges waan je je even terug in de 17e eeuw. Onder het beeld van Napoleon vind ik een perfecte plek om te heerlijk te dagdromen over de indrukwekkende geschiedenis.
 

Het andere Parijs
Altijd als ik naar Parijs ga, probeer ik de wijk Montparnasse te bezoeken. Deze wijk is de ontmoetingsplek voor kunstenaars en wordt door gezellige en sfeervolle bars verbonden met Quartier Latin en Saint Germain. In de zijstraten ga ik graag op zoek naar de verborgen leuke boetiekjes uit de jaren '20. Ook ligt hier de Tour de Montparnasse. Op de 56ste verdieping van deze toren kun je genieten van een prachtig uitzicht over Parijs. Volgens mij ligt het meest bijzondere park van Parijs op het dak van Gare Montparnasse, namelijk Jardin Atlantique. Voor mij is dit de enige plek op de wereld waar je heerlijk kunt liggen en de geluiden en trillingen voelt van treinen die onder je voorbij rijden.