...

Regio uitgelicht: Toscane algemeen  
Toscane is één van de mooiste regio’s van Italië! Waarom? Het glooiende landschap met olijfbomen, zonnebloemen, cipressen, Chianti wijngaarden en natuurlijk dé allerlekkerste keuken! Daarnaast vind je er steden met indrukwekkende cultuurschatten en prachtige autoroutes. Toscane is gelegen in het midden van Italië en is één van de meest romantische plekken op aarde. Bij Kras hebben we een veelzijdig aanbod van luxe landhuizen tot agriturismo (authentieke boerderijen) en historische gebouwen.
 

Chianti wijnroute 
Zeg je Italië en zeg je wijn, dan denk je waarschijnlijk aan de Chianti. Eén van de bekendste rode wijnen van Italië en ook de lekkerste! De Chianti wijnroute (SR222) ligt tussen Florence en Siena. Tijdens de rit kijk je je ogen uit wanneer je door de glooiende heuvels rijdt. Langs de route kun je talloze wijnhuizen en kastelen bezoeken waar je de wijnen kunt proeven. Wijnhuis Antinori is zeker een aanrader. In september vindt de druivenpluk plaats en kun je genieten van wijnfeesten. Het hele jaar door staat er een glas Chianti voor je klaar! 
 

Weer een Toscaanse parel ontdekt…Lucca
In het charmante stadje Lucca proef je de zuivere Italiaanse sfeer. Je vindt hier nog de herinneringen aan de voormalige Romeinse nederzetting. Als je Lucca eens anders wilt beleven dan heb ik een leuke tip. Huur een fiets en maak een fietstocht over de stadswal van deze mooie en historische stad. Een échte must-do! Leuk, fascinerend en uniek. Het fietspad bovenop de muur heeft een totale lengte van circa 4 kilometer. Heerlijk om op een zomerse dag te fietsen! 
 

San Gimignano 
Gelegen tussen de Toscaanse wijngaarden vind je het Middeleeuwse San Gimignano. De 14 imposante torens die boven het landschap uitsteken zijn van ver te zien. Het historische centrum staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Op zoek naar actie? Beklim dan de Torre Grossa, de hoogste toren van het stadje. Vanuit hier heb je een waanzinnig uitzicht! Trakteer jezelf op een ijsje en maak een wandeling naar de kerk Chiesa di Sant ‘Agostino.  
 

Badia a Coltibuono
Als wij in de buurt zijn gaan we altijd langs Badia a Coltibuono. Dit is een oud klooster dat veranderd is in een kleine accommodatie. Je kunt er heerlijk lunchen en ze hebben er top wijnen! Het gebouw is uniek en al 1000 jaar een belangrijke boerderij die uitstekende wijnen en oliën produceert. Fantastisch gelegen in een uitgestrekt landschap, rustig en intiem. Badia a Coltibuono ligt op de heuvel van de Monti del Chianti. De route er naar toe is mooi en je ziet het échte Toscane.