...

Alle wegen leiden naar Rome
Waarom ik gek ben op Rome? Wanneer ik door de straten van Rome loop, beleef ik op elke hoek een stukje geschiedenis.  Word ik aangetrokken tot de vele restaurantjes en barretjes om een heerlijke cappuccino te drinken of om een voortreffelijke tagliatelle carbonara te nuttigen. Lokken de 'gelato'-tentjes mij naar binnen en doet de sfeer in de stad mij als thuis voelen.                                                                                                                                                                                                       

Buongiorno Roma
Donderdagochtend. Nog genietend van mijn cappuccino in de prachtig gedecoreerde ontbijtzaal, zit ik stiekem al met mijn gedachten op het wereldberoemde Campo de' Fiori. Een van de dingen waar ik gek op ben in het leven is namelijk eten en drinken. Een bezoek aan Campo de’ Fiori kan dus niet ontbreken aan mijn bezoek aan Rome. Dit plein is zonder twijfel een van de bekendste marktpleinen van Rome. Op de markt komt de geur van verse groente en fruit je al tegemoet. Naast de heerlijke groenten koop ik nog snel wat souvenirs voor thuis.
 

Pasta e Vino
Als ik aan Rome denk, denk ik aan pasta, denk ik aan vino, denk ik aan culinair genieten. Een van mijn mooiste momenten waaraan ik terug denk, tijdens mijn bezoekjes aan Rome is toch echt een hapje eten bij ´Minerva Roof Garden´. Ik bestel hier vaak een heerlijk bord met vers bereide pasta in combinatie met een goed glas rode wijn. Meer heb je op deze locatie niet nodig want met het uitzicht op het Pantheon krijg je de perfecte Rome beleving.  
 

Historia di Roma
Werkelijk waar een ontdekkingsreis. Zo beleef ik een wandeling door deze oude stad. De geschiedenis van de stad ligt letterlijk op straat. Het oude Rome kun je op maar één manier ontdekken, namelijk door een bezoek te brengen aan het Colosseum, met grote ogen kijken naar het Forum Romanum en traditiegetrouw een muntje over je rechterschouder gooien in de Trevifontein. Dit zijn slechts enkele bezienswaardigheden waarmee ik word overspoeld bij een bezoek aan deze prachtige wereldstad.