...

Vismarkt Negombo
Ons eerste doel is de vismarkt van Negombo, dit is de één na grootste vismarkt van Sri Lanka. Deze vismarkt ligt direct aan zee en geeft de toeristen de kans om de vissers te ontmoeten. De gevangen vissen worden na de vangst teruggebracht naar het strand en verkocht aan handelaren en bewoners. Sommige vissoorten worden gedroogd op het strand in de brandende zon, hierdoor kan het er behoorlijk stinken...
 

Met een tuktuk door de jungle
Na de lunch hebben we met een deel van de groep een optionele tour gedaan. We maken eerst een rit met de ossenwagen. Dit was vroeger hét vervoermiddel in Sri Lanka, tegenwoordig wordt het alleen nog voor toerisme gebruikt. Na de rit met de ossenwagen staan er allemaal tuktuks voor ons klaar om een toertje door de jungle met ons te maken. Tjonge wat gaat dat tekeer over al die hobbels en bulten, maar had dit niet willen missen. Ze brengen ons naar een plaatselijk bedrijfje waar men kokossambal maakt. Hier hebben we een heerlijke rijstmaaltijd gegeten.
 

Pollonnaruwa
Deze ochtend stond er een citytour door de indrukwekkende ruinestad Pollonnaruwa op het programma, hier vonden we de overblijfselen van het vroegere koninklijk paleis. Tussen de restanten bevindt zich de beroemde liggende Boeddha en het schitterende beeld van koning Parakramabahu. Ook komen we hier heel veel brutale aapjes tegen. Na dit moois bezoeken we nog een atelier, waar men diverse soorten beelden uit hout snijdt en verkoopt. Wat een vakmanschap, het zag er allemaal toppie uit.
 

Tempel van de tand
Bij het wakker worden genieten we van het mooie uitzicht vanuit ons hotelkamerraam. Het hotel ligt namelijk bovenop een heuveltop en heeft een mooi uitzicht over Kandy. De Tempel van de Tand is de belangrijkste tempel van Sri Lanka en één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhisme. In deze tempel ligt één van de drie overgebleven tanden van Boeddha. In het bijbehorende museum is het verhaal van de tand op diverse schilderijen te zien. Nog steeds worden driemaal daags rituelen uitgevoerd door monniken. Op woensdag wordt de heilige tand symbolisch gebaad. Men gelooft erin dat het badwater helende kracht heeft, dit water wordt uitgedeeld onder de aanwezigen.
 

Yala national park
Met 12 andere deelnemers gaan we naar het Yala national park. In dit safaripark zien we heel veel dieren en vogels, veel Bijeneters, Indische Nimmerzats , Indische Gapers, Indische Witte Ibissen en natuurlijk de nationale vogel van Sri Lanka, de Ceylonhoen. Verder komen we waterbuffels, herten en marters tegen. De echte verassing was halverwege de safari, we zagen toen een luipaard bovenop een rots. Dit is onze geluksdag want een luipaard zien in Yala National Park is absoluut geen zekerheid. 
 
Deze reis was een prachtige ervaring!