...

Puur genieten
In het Salzburgerland is het nog echt genieten van natuur, culinaire hoogstandjes (jazeker!) en cultuur. Hier vind je lieflijke boerendorpjes temidden van een imposant berglandschap. Elke keer als ik er weer ben kan ik genieten van de imposante bergen met dichtbeboste hellingen (prachtig in ieder jaargetijde) of besneeuwde toppen tegen een knalblauwe lucht. Een prachtig gezicht!
 

Sommer: actief en luieren in één
Zomer in het Salzburgerland, een combinatie van natuur en strand. Al wandelend in de bergen langs koeien en door bossen kan ik vermoeid uitkijken naar de berghut op de top. Uitrusten op het terras met een welverdiend drankje en lekker eten. Hausgemacht natürlich! Maar een dagje ‘strand’ kan ook. Want op ca. een half uurtje rijden vind je de meren van Karinthië waar je kunt zonnen en zwemmen. 
 

Festen: lange tafels, bier en muziek
In het Salzburgerland is altijd wel iets te vieren! Vaak hebben de feesten een historische en/of Christelijke achtergrond zoals de Samsonoptocht of de Paasvuren. De opzet van de feesten? Grote tent, lange tafels, lokale muziekkappellen en genoeg eten en drinken. Iedereen draagt de traditionele dirndl’s of lederhosen, van jong tot oud. Inmiddels heb ik een paar feesten meegemaakt, uiteraard in dirndl, en het is iedere keer weer een belevenis!
 

Sehr lecker!
Het eten in deze streek is zo lekker! Zelf eet ik het liefst bij de lokale Gasthofen in de dorpen. Deze worden vaak gerund door boerenfamilies en dat betekent: biologisch vlees, vaak van eigen rund of varken. Maar ook de typische Kaiserschmarrn (soort luchtige pannenkoek) blijft niet te versmaden! Bent u hier in de herfst? Dan moet u zeker een gerecht met hert proberen, zoals hertengoulash met rijst en rode kool, mijn favoriet!
 

Winter: wunderbar!
Eindeloos skiën in het Salzburgerland! Er zijn genoeg skigebieden, van kleinschalig tot groot én sneeuwzeker! Wat te denken van de  Salzburger Sportwelt met maar liefst 350 km pistes? Ook Obertauern, met 95 km pistes, biedt genoeg uitdaging. Zelf houd ik meer van de kleinere gebieden waar je nog op adem kunt komen in een authentieke berghut, gerund door een familie en waar je geniet van een huisgemaakte Jagertee of schnapps. Prosit!