...

Fascinerend Edinburgh
Een bruisende stad, smalle steegjes, in het zonnetje heerlijk buiten op de stoep op een stoeltje voor een pub. Moderne winkels maar ook vele middeleeuwse huizen en de sfeervolle oude stad. En niet te missen Edinburgh Castle, hoog gelegen en uitkijkend over de stad. Edinburgh kent vele evenementen het hele jaar door. Een hiervan is  de Military Tattoo, een waar spektakel om mee te maken!

Foto: Visit Scotland

Cairngorm Mountains 
Skiën in Schotland? Het kan, en wel in de Cairngorm Mountains. De Oostenrijkse après-ski is hier ver te zoeken, maar wel is het genieten geblazen van het prachtige uitzicht. Ook de wandelaars en andere actievelingen komen hier zeker aan hun trekken. Vergeet niet aan boord te stappen van de Cairngorm Mountain Railway, deze 2 km lange spoorbaan is de hoogste van de UK. 
 

Whisky en Haggis 
Whisky en Schotland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Onderweg door Schotland onkom je niet aan de vele stokerijen, absoluut leuk voor een bezoek! Haggis is het andere waar Schotland bekend om is. Het oogt wellicht niet al te smaakvol en je vindt het lekker of niet. Schotland staat bij ons niet bekend om zijn goede keuken, maar er wordt hard aan gewerkt en je kunt er prima eten voor een nette prijs.
 

The Old man of Storr
Isle of Skye stond al even op mijn wensenlijst om te bezoeken. Het is in een woord schitterend. Slingerend over de smalle wegen door het prachtige landschap. Het is genieten van prachtige uitzichten met toch wel als letterlijke uitschieter 'the old man of Storr'. Een van de rotspilaren op een steile wand. Het is een van de overblijfselen van een aardverschuiving lang geleden.  Via een redelijk stijl pad kun je er naar toe wandelen. 
 

Stirling Castle en Glasgow 
Stirling Castle, wat een verademing. Een 'echt' kasteel, de buitenmuren staan nog en je kunt er ook echt nog in rondlopen. Geen ingerichte kamers, maar heerlijk rondstruinen tussen de historie. Stirling zelf is de derde grote stad van Schotland  en de moeite waard om te bezoeken. Als afsluiter van deze reis staat nog een kort bezoek aan Glasgow op het programma. Een ware cultuurstad met vele verborgen schatten.