...

Eerste zelfrijdende touringcar
Onlangs deed Kras een proefrit met de eerste zelfrijdende touringcar van Nederland. Dankzij de nieuwste technologieën, ontwikkeld in samenwerking met een Zwitsers bedrijf, is het mogelijk dat de touringcar zónder chauffeur deelneemt aan het verkeer. Het is de bedoeling dat in de loop van zomer 2016 de eerste supersonische touringcar in gebruik wordt genomen.
 

Grapje ;-)
Wij zouden u echt niet zonder onze chauffeurs de weg op willen sturen. Zij zijn samen met de reisleiders immers de onmisbare begeleiders van onze reizen. Niet alleen brengen ze iedereen overal veilig naar toe, ze hebben ook jarenlange reiservaring en kunnen je alle bijzonderheden vertellen van de bestemming.

Natuurlijk willen we u niet onthouden hoe supersonisch onze touringcars werkelijk zijn, daarover vertellen we meer op de volgende pagina’s.
 

Groene bussen
Kras investeert jaarlijks volop in nieuwe bussen en is toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Als een van de weinigen hebben we het Greenfield predicaat. De bussen zijn bijvoorbeeld uitgerust met het Fleet Management System, waarmee op afstand zaken, als de locatie van de bus en het brandstofgebruik in de gaten worden gehouden.
 
Jozef Kras, directeur Kras Touringcars: “Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld heel makkelijk organiseren dat de motor minder vaak stationair draait. We proberen zo elk jaar 4% te besparen op brandstof. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.”.
 

Fantastische fietsaanhanger

Als fietsliefhebber heeft u hem misschien al gezien. Sinds vorig jaar hebben we ook vijf nieuwe fietsaanhangers in gebruik genomen. De aanhanger is voorzien van een vernuftig ophangsysteem. Hierdoor wordt nu iedere soort fiets, of het nu een toerfiets of e-bike betreft, nog veiliger vervoerd. Daarnaast gaat het laden veel sneller, zodat u niet lang hoeft te wachten om weer naar de volgende leuke fietsspot te vertrekken. 

Dreamliner onder de touringars
Binnenkort nemen we de ‘Dreamliner’ onder de touringcars op in onze vloot: de Setra Top Class touringcar. Setra is, net als Mercedes-Benz, een exclusief merk van Daimler AG. Het merk staat voor technische innovatie en het hoogste niveau van comfort en veiligheid, wat duidelijk terug te zien is in onze nieuwste aanwinst.
 
Jan de Waal, een van de vaste gezichten op de Krasreizen en zeer ervaren chauffeur, is erg enthousiast over de nieuwe super-de-luxe bus: “Ik kijk er echt naar uit om onze reizigers een onvergetelijke vakantiebeleving te bezorgen met deze fantastische touringcar”.
 

Je komt ogen tekort
Onze nieuwste touringcar is niet alleen heel comfortabel, we hebben ook gedacht aan voldoende afleiding. Lekkere ruime stoelen met een eigen USB-aansluiting voor het opladen van telefoon of tablet. Het gratis Kras Entertainment System houdt je op de hoogte van de route en de laatste nieuwtjes. En elke dag lees je hier - naast de verschillende e-books - de laatste kranten en magazines. Optimaal genieten van het landschap door het enorme panoramadak en de extra grote ramen. Kortom in deze super-de-luxe touringcar kom  je ogen tekort!