...

Batido di fruta
Een fijn alcoholvrij drankje is de batido van vers fruit. Batido betekent 'shake'. Overal langs de weg zie je hier stalletjes met een paar blenders en een vrieskist, waar de batida's verkocht worden. De basis is altijd vers fruit dat van tevoren ingevroren wordt, denk aan banaan, ananas, meloen, aardbeien of mango. De overige ingrediënten melk en suiker worden naar wens toegevoegd. Die met watermeloen (patia) vind ik het lekkerst, lekker fris! 
 

Awa di Lamunchi
Mijn favoriete dorstlesser op het eiland is Awa di Lamunchi (of awalamoenchi). Het is een echte 'lemonade' gemaakt van verse limoenen met water en suiker. Het lekkerst vind ik de frozen awa di lamunchi met véél crushed ice. In de supermarkt hier kun je het drankje trouwens ook kant-en-klaar in pakken kopen.
Ook lekker zijn varianten zoals de Awa di Tamarijn van de tamarindevrucht of Awa di Sorsaka met de smaak van de typisch Caribische vrucht 'Zuurzak' (of guanábana). Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, net als de batida's. Vers fruit koop je op de drijvende markt in Willemstad.
 

Blue Curaçao
Toen de Spanjaarden hier een paar eeuwen geleden hun sinaasappelboompjes planten wachtte hun een teleurstelling. De vruchten werden hier erg bitter en oneetbaar. Desondanks groeide de boom in het wild verder. Uiteindelijk ontdekte men bij toeval dat de olie uit de schil wel goed te gebruiken is als smaakmaker van een likeur... de bekende Blue Curaçao, die overigens ook in andere kleuren verkrijgbaar is. Andere bekende likeuren van het Curaçaose merk Ponche zijn op basis van Caribbean Rum met melk en eieren, en een combinatie van vruchten en specerijen. Ook verkrijgbaar in pistache.
 

Happy hour
Op het eiland is zoals bijna overal natuurlijk Heineken verkrijgbaar, maar het meest gedronken biertje is Polar dat uit Venezuela komt. Ook zie je veel Amstel Bright dat in tegenstelling tot Nederland hier erg populair is.
Elke vrijdag wordt er op verschillende plekken op Curaçao vrijdagmiddagborrels gehouden. De happy hours op Mambo beach / Sea aquarium beach zijn altijd druk bezocht en erg gezellig. Vaak krijg je bij ons, tijdens happy hour letterlijk twee voor één, dus je bestelt één cola en krijgt twee cola's... De hapjes zijn vrijwel altijd van het huis.
 

Water... dorstlesser nr 1
Wij hebben hier het meest fantastisch drinkwater dat je kunt bedenken. En het komt gewoon uit de kraan! Er valt hier meestal niet genoeg regen om drinkwater van te maken dus destilleren we sinds 1928 het zoute water van de zee. Het water dat het water- en energiebedrijf Aqualectra produceert, wordt zelfs in flessen verkocht onder de naam ‘Claro, het puurste Caribische water’. Het water is hier dus wel schaars en duur en daarom hopen we dat alle  bezoekers van Curaçao net zo zuinig om springen met het water als wijzelf.