...

Utrecht
Utrecht wordt ook wel gezien als een kleine versie van Amsterdam, minstens zo mooi, maar minder toeristisch. De toonaangevende Australische nieuwssite News.com.au heeft Utrecht onlangs zelfs uitgeroepen tot mooiste grachtenstad van Europa.  Dus ga zeker eens naar deze stad met haar prachtige grachten en historische panden en beleef het 'echte' Utrecht zoals de Utrechtenaren dat zelf doen. Het is een gezellige studentenstad waar altijd wat te doen is!
Foto: Ramon Mosterd
 

De Dom
Denk je aan Utrecht, dan denk je waarschijnlijk aan de Dom! De Domkerk is vanaf 1254 gebouwd als kathedraal van het bisdom Utrecht. De domtoren kan niet alleen beklommen worden, maar je kan ook onder de Dom om de 2000 jaar oude geschiedenis te ontdekken. De DomUnder is een interactieve belevenis waarbij je met een zaklamp onder de grond gaat, op zoek naar archeologische resten. Maar vergeet ook zeker niet het Pandhof te bekijken, het mooie binnenhofje!
Foto: Mike Bink
 

Winkelen langs de grachten
Utrecht is een ideale stad om een dagje te gaan winkelen. Winkelcentrum Hoog Catherijne, bij het Centraal Station is mijn favoriet bij slecht weer, maar de binnenstad is zeker ook de moeite waard. In het autovrije centrum bevinden zich alle winkels die je maar kunt verzinnen. Slenter langs de unieke grachten of maak een boottochtje door de stad. Bij mooi weer kun je 's avonds heerlijk eten op een van de vele gezellige en drukbezochte terrassen op de kade.
Foto: Ramon Mosterd
 

Wandelen langs hofjes en kamers
Als ik in Utrecht ben, maak ik zeker een wandeling door een de vele hofjes die de stad rijk is. Door de verborgen straatjes ga je naar de  hofjes, met sfeervolle kleine kamerhuizen en prachtig aangelegde tuinen, die bijna niet te vinden zijn. Bij de VVV zijn tegen een klein bedrag wandelroutes verkrijgbaar die je meenemen door de stad, waarbij je een heel andere kant van Utrecht ontdekt!
Foto: Jurjen Drenth
 

De omgeving van Utrecht
Utrecht is prima te gebruiken als uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving. Het ligt in een zeer groene omgeving, waar er vele kastelen te bezoeken zijn zoals Kasteel de Haar, Huis Doorn en Paleis Soestdijk, waar je gelijk een mooie wandeling kunt maken in de omgeving. Ook leuk zijn de  andere bijzondere steden in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan zilverstad Schoonhoven, het authentieke Bunschoten-Spakenburg, kaasstad Gouda en vestingstadje Woerden.
Kasteel de Haar, Haarzuilens