...

Natuur en cultuur in Hamm
Op slechts anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens ligt het historische stadje Hamm, gelegen aan rivier de Lippe. Hier zullen we ons geen moment vervelen dankzij de vele bezienswaardigheden en de mooie natuurrijke omgeving. Als eerste bezoeken we hét kenmerk van Hamm, de 35 meter hoge glazen olifant in het Maximilianpark, en wandelen langs de grootste Hindoeïstische tempel van Europa. Je kunt hier trouwens ook heerlijk fietsen langs de rivier de Lippe en door de omliggende bossen en akkers.
 

Historisch Bielefeld
Midden in het hart van het Teutoburgerwald ligt het gezellige stadje Bielefeld, bekend om de historische bouwcultuur en moderne architectuur. Dankzij de uitgestrekte parken en voetgangerszones ontdekken we al wandelend alle trekpleisters één voor één: kasteel Sparrenburg, de Neustädter Marienkirche en de Alter Markt met de Merkurbrunnen. Na een dag vol indrukken komen we lekker bij op een terrasje en daarna eten we lekker in één van de knusse restaurantjes in de oude binnenstad.
 

Ontdek Celle en de Lüneburger Heide
Celle staat bekend om zijn vakwerkarchitectuur. In de binnenstad zijn meer dan 500 vakwerkhuizen uit de 15e tot 17e eeuw terug te vinden. En een ruim aanbod aan winkeltjes en restaurants. Als fietsliefhebbers kunnen we hier zeker ons hart ophalen! We maken een mooie tocht door de Lüneburger Heide, een prachtig glooiend natuurgebied vol dalen, bossen en weilanden. Vanaf de Wilseder Berg hebben we een schitterend panoramazicht en in het dal komen we de herder met zijn kudde tegen.
 

Veelzijdig Paderborn
Deze levendige universiteitsstad is het bezichtigen meer dan waard! We verkennen de historische binnenstad met romantische steegjes en de St. Maria Dom en St. Liborius kathedraal. Door de ligging midden in het Paderborner Land, kun je in de omgeving ook heerlijke fiets- en wandeltochten maken. Volg bijvoorbeeld een gedeelte van de '100 kastelenroute', die langs prachtige landgoederen, kastelen, bossen, beken en weiden leidt.
 

Lippstadt, het Venetië van Westfalen
Tegen het eind van onze reis zijn we wel toe aan wat ontspanning. Gelukkig zijn er veel wellnessresorts in deze regio, zodat we weer even helemaal bij kunnen komen na een lange wandeling.  Tegen de avond bezoeken we Lippstadt, dat dankzij de vele kanalen en meren ook wel bekend als het Venetië van Westfalen. De pittoreske straatjes, verborgen pleintjes en prachtig versierde vakwerkhuizen geven de stad een romantische uitstraling.