...

Aan de oever van de Vecht
We rijden langs de oevers van de Vecht naar het oer-Hollandse dorpje Vreeland. Het prachtige monumentale pand waarin Sandton Restaurant Hotel De Nederlanden is gevestigd, ligt direct aan de Vecht. De aanblik verrast ons aangenaam. Op het eerste oog ervaren we direct de sfeervolle ambiance. We parkeren de auto op de eigen parkeerplaats en wandelen naar de entree. De indruk die we buiten al hadden, blijkt helemaal te kloppen. Kleinschalig, intiem en persoonlijk. Dat belooft een heerlijk weekendje te worden!
 

Een klompje voor de fooi
We worden hartelijk ontvangen bij de deur en naar onze hotelkamer voorgegaan. Hier bekruipt ons direct het gevoel van een ‘tweede huiskamer’ buitenshuis. We ploffen even neer op de heerlijke bedden (dat doet volgens mij iedereen het eerst bij het betreden van een hotelkamer).
Vanuit het restaurant kijk je uit over de Vecht. Buiten varen de boten rustig voorbij, de brug gaat open en dicht. De brugwachter, er is ons verteld dat hij Jaap heet, laat het klompje zakken voor een fooi. 

 

Tot in perfectie bereid 
Het is tijd om aan tafel te gaan in het stijlvolle restaurant. Strak en modern, maar het is toch sfeervol en ongedwongen. We verheugen ons op het culinaire 4-gangendiner. Elke gang is weer een verrassing, de smaken zijn heerlijk en de seizoensgerechten zijn prachtig opgemaakt. Zoals de klassieke snoekbaars uit de Vecht, met knolselderij, rode biet en een saus van gerookte paling. De zoete smaak van de biet zorgt ervoor dat de finesse van de snoekbaars nóg beter tot zijn recht komt. Tot in perfectie bereid, dat proeven we direct.
 

Vakmanschap
De enthousiaste sommelier adviseert ons vakkundig. Hij vertelt geweldige verhalen over de bereiding en de herkomst van de wijnen, de aroma`s die in de wijnen te verwachten zijn en waarom spijs en wijn bij elkaar horen en elkaar aan kunnen vullen. Na het dessert komt er nóg een lekkernij op tafel, de beroemde soufflé van vanille en kwark. De chef presenteert deze persoonlijk aan onze tafel en serveert het huisgemaakt magnoliaroomijs erbij. Deze soufflé is een waar begrip in De Nederlanden, het is dé signature dish van patroncuisinier Wilco Berends.
 

Nagenieten
Wat een fijne omgeving, toegankelijk en helemaal van deze tijd. En wat geweldig dat we na het diner kunnen nagenieten in onze rustige kamer, we hoeven nog niet naar huis. Na een goede nachtrust komen we naar beneden voor een goed begin van de dag: een aan tafel geserveerd ontbijt met zelf gebakken brood, huisgemaakte jam, goede koffie en thee en nog veel meer lekkers. Het was een waar feest… bij De Nederlanden!