...

"Bananas, miss?"
Vroeg opgestaan om het gekrioel op de floating market in de Mekong-delta te aanschouwen. "Miss! Bananas? Rice? Toilet paper? Necklace? Only 1 dollar!". Mannen, vrouwen, kinderen, opa's en oma's. Iedereen doet zijn uiterste best om zijn handelswaar aan te smeren, over de boeg naar de andere boot te gooien om vervolgens een paar dollar of Vietnamese dong terug te ontvangen. Ik kijk mijn ogen uit, wát een belevenis hier op de Mekong rivier!
 

Kleurrijk Hoi An
Hoi An is een plaatje! Ik slenter door de straatjes die worden gekenmerkt door de etalages met kleurrijke lampionnen en drink een biertje in een van de vele cafeetjes aan de rivier. Het bijzondere aan Hoi An is dat je er voor een habbekrats prachtige kleding op maat kunt laten maken. Mijn keuze valt op een mooi feestjurkje, een winterjas en een leren tas. Laat het versturen naar Nederland en geniet thuis van je mooie, maar vooral unieke exemplaar!
 

De Vietnamese loempia
Met 24 in een pakje uit de vriezer, even in de friteuse en klaar. Zo kennen wij de Vietnamese loempia. In Vietnam eet je de echte, verse loempia. Rijstvellen gevuld met verse groenten en kruiden, mihoen, vlees, vis of garnalen en heerlijk geurende sausjes. Er wordt volop gevarieerd! Voor je neus bereid of zelf maken…mmmm!
 

Prachtige vergezichten in Sapa
Oneindige rijstvelden en authentieke bergstammen. Dat is Sapa. In alle vroegte kom ik aan met de trein vanuit Hanoi. De eerste aanblik met bergtoppen in een schitterende omgeving doen me denken aan de Zwitserse Alpen. Door de regen van de afgelopen tijd zijn de wandelpaden nogal modderig. De vriendelijke vrouwen van het kleurrijke bergvolk Hmong loodsen me hier doorheen. Een onvergetelijke tocht met onderweg schitterende vergezichten! 
 

Mooie en vriendelijke bevolking
Verbaasde blikken en lachende vrouwen wanneer ik naast ze sta met mijn blanke, grote Nederlandse lichaam. Prachtige plaatjes van gelukkige moeders met hun kinderen. Mooie, karakteristieke gezichten van de oudere Vietnamese bevolking, lief en leed hebben ze meegemaakt. Zonder oordelen, gelukkig met kleine dingen, geen stress. De Vietnamese bevolking is prachtig. En allemaal zó vriendelijk.