...

Le Jardin de la France
Als je een stap zet in de Loirevallei, merk je al snel hoe bijzonder deze regio is. De zogenoemde ‘Le Jardin de la France’ vormt het weelderige, groene hart van Frankrijk. Het gebied rondom de rivier de Loire wordt gekenmerkt door karakteristieke steden, eindeloze wijngaarden en  prachtig natuurgebied. Droom weg tijdens een ontdekkingstocht in deze prachtige riviervallei, die door UNESCO is uitgeroepen als Werelderfgoed.
 

Wijnparadijs
Voor wijnliefhebbers is de Loirevallei een waar wijnparadijs. De Loirevallei is namelijk een van de grootste wijngebieden van Europa. Op de hellingen rondom de rivier liggen uitgestrekte wijngaarden die begroeid zijn met wijnstokken. Bewonder ze tijdens terwijl je fietst door het rivierdal. Een bezoek aan een wijnboer is ook erg leuk. Hier leer je alles over de lokale wijnproductie en kun je genieten van een heerlijk glas wijn, natuurlijk afkomstig uit de Loirevallei zelf. Kies jij voor rood, wit of toch een lekker glaasje bubbels?
 

Parels verstopt middenin de natuur
Verstopt in de natuur van de Loirevallei liggen verschillende historische steden. Slenter door de de middeleeuwse steegjes van de schilderachtige en bruisende studentenstad Tours, verdwaal in de bloemenzee in het gigantische Parc Floral in Orléans of proef het wereldberoemde koekje l’aristocrate in de van oudsher aristocratische stad Blois. In zowel Tours als in Orléans ligt er ook een Musée des Beaux-Arts, waar je de werken van wereldberoemde schilders kunt bewonderen.
 

Weelderige fietstochten
De beste manier om het beste wat de Loirevallei te bieden heeft te ontdekken, is om op de fiets te stappen. Tijdens het fietsen over de rustige en romantische fietspaden kom je tot rust, terwijl je geniet van de omgeving. De La Loire a Velo is een mooie fietsroute, die je langs wijngaarden, kastelen, prachtige tuinen en historische steden brengt. Gevorderde fietsers die een uitdaging zoeken, kunnen de Château a Vélo volgen. Deze fietsroute is maar liefst 300 kilometer lang!
 

Historische kastelen
In de Loirevallei liggen 45 imposante kastelen. Breng een bezoek aan Château de Serrant, waar Napoleon een nacht verbleef. Hier kun je wandelen door de prachtige tuin en de indrukwekkende bieb met 12.000 boeken. Een andere mogelijkheid is om prachtige foto’s te maken bij het Château de Chenonceau, het meest fotogenieke kasteel van de Loirevallei, dat ook een belangrijke vluchtroute vormde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om een glimp te vangen van alle kastelen kun je ook het Parc des Mini-châteaux in Ambois bezoeken, waar miniaturen te bekijken zijn van alle kastelen in de Loirevallei.