...

Route 62
Kaapstad, ook wel de Mother City genoemd, heeft zoveel te bieden voor reizigers. Of je nu voor het eerst Zuid-Afrika bezoekt of een door-de-wol-geverfde Afrikaganger bent, Kaapstad bruist en verrast. Natuurlijk mag een bezoekje aan de Tafelberg niet ontbreken op de reis! Koop een kaartje vooraf online om lange wachtrijen te voorkomen of trek de wandelschoenen aan beklim dit meer dan 1.000 meter hoge gevaarte op eigen kracht! Wat meer tijd te besteden in de West-Kaap? Rijd dan met een huurauto de Route 62. Dit is de langste wijnroute van Zuid-Afrika en brengt je naar idyllische plekjes zoals Robertson, Montagu en Oudtshoorn. Je kunt hier heerlijk wandelen, vissen of fietsen en de massieve bergen zijn overweldigend om te zien. 
 

Braai
Buiten het natuurschoon van de bergen en de vele stranden, is Kaapstad ook een culinaire hub, die niet onderdoet voor de meeste Europese steden. Sushi, Indiaas, Thais of typisch Afrikaans, het is hier allemaal te vinden. Het eten en de wijn is (relatief) goedkoop en de kwaliteit erg hoog! Een bezoekje aan een top restaurant zoals Beluga (voor Sushi), Kitima (Thais en fusion) of The Test Kitchen mag dus ook niet ontbreken tijdens de reis. Op zoek naar de Afrikaanse keuken? Dan is een bezoek aan Mzoli’s een goed idee! Deze township braai is de beste manier om de Zuid-Afrikaans cultuur te leren kennen. 
 

Bo-Kaap
En? Loopt het water je al in de mond en hou je van lekker koken? Dan is een kookworkshop in de Bo-Kaap een absolute must. Leer de traditionele Cape Malay gerechten zoals Bobotie, Cape Malay Curry en Samoosa’s zelf maken onder een leiding van een professionele kok die je ook nog eens meeneemt naar de oudste bazaar van Kaapstad en je rondleidt langs de kleurrijke huisjes van de Bo-Kaap. Natuurlijk krijg je alle recepten mee naar huis en kun je ook in Nederland genieten van de Kaapse smaken!
 

Op de fiets door het wijnland
Wie sportief is ingesteld en wel toe is aan wat avontuur moet zeker een fietstocht boeken door de wijnlanden van Franschhoek of Stellenbosch, die maar een uur rijden van Kaapstad liggen. Onder leiding van een professionele gids, fiets je dwars door de wijnvelden en geniet je onderweg van de beste wijnen en het geweldige uitzicht. Een brandy-proeverij staat op het programma en natuurlijk wordt er tijd gemaakt voor een heerlijke lunch op een wijnboerderij. Bedrijven zoals Bikes ‘n Wines bieden fietstochten aan voor reizigers van verschillende leeftijden en fietsniveaus, dus je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. 
 

Hout Bay
Een paar andere pareltjes op steenworp afstand zijn de kustplaatsen Camps Bay en Hout Bay. In Camps Bay geniet je van het luxe leven op een van de terrassen aan de boulevard, terwijl Hout Bay iets meer bohemian aandoet. Ga naar de haven voor de beroemde Fish & Chips van Snoekies en bezoek de Hout Bay Market in het weekend voor originele souvenirs en hebbedingetjes. Sluit de dag romantisch af met een tocht over de beroemde bergpas Chapman’s Peak, vanwaar de zonsondergang adembenemend is!