...

Een ware belevenis voor al je zintuigen
“De reis Koningssteden Marokko is een ware belevenis voor al je zintuigen. Zien: moskeeën, poorten en paleizen. Ruiken: de kruiden en specerijen, maar ook de geuren in de Medina en op straat. Horen: het geluid van de Minaretten, de krioelende mensenmassa en de waterval. Proeven: de keuken met zijn heerlijke tajine’s en couscous. Voelen: agave zijde, leer en keramiek.”
Gerdy Seysener
 

Het geurigste wat ik rook in Marokko
“De mengeling van 35 kruiden, Ras El Hanout genoemd. Een sterke mix voor het bereiden van groenten en vleesgerechten. Natuurlijk kocht ik een zakje in de kruidenwinkel, zodat ik thuis een Marokkaanse flavour kan toevoegen aan onze Hollandse kost.”
Nikki van Dam
 

Het meest speciale wat ik voelde in Marokko
“Op de weekmarkt in het Atlas gebergte spraken we met drie schattige meisjes. Ik vroeg in het Frans hoe zij heetten en hoe oud ze waren. Ik gaf hen een pepermuntje, waar ze alle drie voorzichtig aan roken. Ze durfden het niet in hun mond te stoppen. Een van hen gaf me een hand toen we afscheid namen. Een bijzondere ontmoeting.”
Eveline Schrijvers
 

Het lekkerste wat ik at in Marokko
“In Fès genoten we tijdens de lunch van de verrukkelijke lokale specialiteit Bstilla. Van buiten een soort appelgebak van bladerdeeg, zoet geurend naar suiker en kaneel. Binnenin een hartige mix van kipgehakt, specerijen en amandelen. En natuurlijk na afloop een kopje mierzoete muntthee!”
Mandy van der Heijden
 

Het mooiste wat ik zag in Marokko…
“Het mooiste plekje vond ik Marrakech en dan vooral toen de avond inviel. De ondergaande zon met de moskee op de voorgrond, de minaret die over de stad en het plein z'n geluid verspreidde, de lichtjes die zo langzamerhand aangingen, de geur, het geluid van paard en wagen, het geroep van de verkopers op het plein... een andere wereld!”
Marian Drent