Busreizen Engeland - It’s Great, Brittain

Van studentenstad Oxford tot het middeleeuwse York

Al dwalend door de smalle steegjes met vakwerkhuisjes ontdekt u de geschiedenis van York die teruggaat tot de Middeleeuwen. De busreizen Engeland doen ook Oxford, de ‘stad van de dromerige spitsen’ aan. Tijdens een dagtrip naar deze oudste studentenstad van het Verenigd Koninkrijk, leert u hoe het aan zijn bijnaam komt. Laat in Londen de Underground links liggen en vaar eens langs highlights, zoals de Big Ben tijdens een boottocht over de Theems.

Swingende Stedentrip Londen

Tussen de Atlantische Oceaan en de Noordzee ligt het Verenigd Koninkrijk. Bekend van de Britse 'bobby’s', rode dubbeldekkers en iconische Londense telefooncellen. Wilt u de highlights van de Engelse hoofdstad op een dynamische manier ontdekken? Laat dan de Underground eens links liggen en wandel na de wisseling van de wacht bij het Buckingham Palace in een klein kwartiertje naar het St. James Park. Een prachtig centraal gelegen stukje groen met een stadsvijver, waarachter de skyline van de stad oprijst. Maak zeker ook eens een boottocht over de Theems langs het Palace of Westminster met de Big Ben. Wist u dat deze bekende klokkentoren in 2012 is omgedoopt tot ‘Elizabeth Tower’, ter ere aan de langstzittende koningin van de U.K.? Of bewonder deze bruisende wereldstad vanaf grote hoogte in het reuzenrad de London Eye. Tijdens een verkenningstocht spot u ongetwijfeld de vele theaters die de stad rijk is, zoals het Globe Theatre en het Palace Theatre. Londen heet niet voor niets het ‘Broadway van Europa’ en is dus dé place to be voor een swingende musical.

Oxford, ‘stad van de dromerige spitsen’

Vanaf Londen is het slechts een uurtje rijden richting het noordwesten naar Oxford. Een bezoek aan deze beroemde studentenstad kan tijdens een busreis door Engeland niet aan het to-see lijstje ontbreken. De ‘stad van de dromerige spitsen’ dankt zijn bijnaam aan de harmonische bouwstijl van de oudste universiteitsgebouwen van het land. Veel colleges zijn opengesteld voor publiek en kunt u dus bezoeken. In het Christ Church College stapt u zo in een scène van een Harry Potter film. De adembenemende eetzaal van de Bodleian Libery kunt u hierdoor al eens van binnen hebben gezien, maar is zeker ook een live bezoek waard tijdens een dagtrip Oxford. Vlakbij het Trinity College ligt The White Horse, een typisch Britse pub. Een pint komt hier in stijl uit een ouderwetse handpomp. Op het menu staat natuurlijk ‘fish and chips’ en een met bier bereidde ‘steak in ale pie’.

Puur en natuurlijk York

Van een ‘steak in ale pie’ naar de voormalige slagersstraat Shambles, in het vestingstadje York. Al dwalend door de smalle steegjes met overhellende vakwerkhuisjes ontdekt u de middeleeuwse geschiedenis van dit pure plaatsje in het noorden van Engeland. De straatjes hebben hun opvallende Deense namen te danken aan de Vikingen. De bekendste straatnaam is ongetwijfeld ‘Whip-ma-whop-ma-Gate’. Op 3 minuten loopafstand ligt het Viking Centre. Hier kunt u in een wagentje het oude Jorvik, Oudnoors voor York, beleven. Deze 2000 jaar oude stad is door haar compacte omvang ideaal voor een stedentrip tijdens een busreis door Engeland.

17 Busreizen naar Engeland gevonden
Engeland
v
Busreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(17)
Soort vakantie
xBusreisv
Soort Busreis
Excursiereis(11)
Busrondreis(7)
Stedentrip(4)
Kerst- en Nieuwjaarsreis(2)
Kerstshoppen(1)
Vertrekperiode
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(2)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(2)
Februari 2019(2)
Maart 2019(3)
April 2019(5)
Mei 2019(11)
Juni 2019(10)
Binnen 1 week(1)
Binnen 2 weken(2)
Binnen 1 maand(2)
December 2018(2)
Februari 2019(2)
Maart 2019(3)
April 2019(5)
Mei 2019(11)
Juni 2019(10)
Juli 2019(13)
Augustus 2019(11)
September 2019(10)
Oktober 2019(4)
November 2019(1)
December 2019(1)
Reisduur
3-5 dagen(8)
6-9 dagen(7)
10-14 dagen(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(7)
7 en hoger(9)
6 en hoger(9)
Geen beoordeling(8)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Busreis Kerst in Engeland
Busreis Kerst in Engeland
  • Onder leiding van chauffeur Ron Schmitz
  • Ontdek de charme van 'Old England'
  • Met tour door de Cotswolds
  • 8 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 21-12-2018
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf479
I
Busreis Voorjaarsreis Londen
Busreis Voorjaarsreis Londen
  • Alleen vertrek op 29 maart en 5 april!
  • Verblijf in het comfortabele Ibis London Barking
  • Voordelige excursies o.l.v. NL-gids mogelijk
  • 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 29-03-2019
Reisduur 4 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf199
I
8,5
Beoordeling Busreizen Engeland door reizigers van Kras
Gebaseerd op 1208 reviews