Busreizen Nederland - Vakantieplezier in eigen land

Op een ontspannen manier ons kikkerlandje verkennen

Waarom lang reizen voor een vakantie terwijl er in ons eigen kikkerlandje ook genoeg kunstschatten te ontdekken zijn? Wanneer u in de bus van Kras stapt, begint de rondreis door het afwisselende landschap gevuld met kronkelende rivieren, charmante plaatsen en bosrijke gebieden. In de stad Maastricht kunt u smullen van een Limburgse Vlaai op het markante Vrijthof of bezoek tijdens een busreis Nederland de Waterpoort in Sneek.

Middeleeuwse sferen in Valkenburg

Spot grazende koeien in uitgestrekte weidelandschappen, adem frisse zeelucht in aan de Waddenzee of fiets langs de Geul in Valkenburg. Het Nederlandse landschap is op zoveel bijzondere manieren te ontdekken. In de Zuid-Limburgse plaats Valkenburg is het goed vertoeven tijdens een busreis Nederland. Historische kerken, knusse winkeltjes en drukke terrassen aan de Grote Straat typeren het straatbeeld van de binnenstad. Na een goede nachtrust in het comfortabele hotel van Kras bent u klaar voor een excursie naar de kasteelruïne van Valkenburg, die de enige hoogteburcht van Nederland is. Ronddwalend van de ridderzaal naar de wapenkamper gaat u terug naar de tijd van de Middeleeuwen. De ondergrondse vluchtgangen van dit monumentale kasteel leiden naar de Fluweelengrot. De rijkelijk versierde wandschilderingen en sculpturen in het vijf kilometer lange gangenstelsel van deze grot laten ongetwijfeld een diepe indruk achter.

Bourgondisch Maastricht

Voor een leuke stedentrip hoeft u niet altijd ver weg te reizen. Zo kunt u in het zuidelijke Maastricht het Bourgondische leven ervaren tijdens een busreis Nederland. Deze hoofdstad van Limburg is door de grote winkelketens in de Maastrichter Brugstraat en exclusieve boetiekjes van het Stokstraatkwartier een paradijs voor shopliefhebbers. De winkeletalages zullen u zonder twijfel verleiden om er euro’s te spenderen. Naast winkelstad staat Maastricht bekend als een waar foodwalhalla. Drink een verkoelend Sjoes biertje op het Vrijthof of smul van een Limburgse vlaai in de kerkelijke ambiance van Coffeelovers Dominicanen. In deze stad voor fijnproevers zijn ook culturele bezienswaardigheden te ontdekken. Zo wordt u na het beklimmen van de zeventig meter hoge toren van de Sint-Janskerk getrakteerd op een magisch uitzicht van Maastricht. De Sint-Janskerk heeft naast de opvallende rode toren ook bijzondere muurschilderingen die binnenin de kerk te bekijken zijn.

De schoonheid van Fryslân

Tijdens de busreizen van Kras kunt u in een Comfort Class bus ook de mooiste plekjes van de provincie Friesland ontdekken met charmante plaatsjes aan de Friese meren en de Waddenzee. De ideale plek voor liefhebbers van de watersport is de toeristische plaats Sneek waar elke zomer het zeilevenement de Sneekweek plaatsvindt. Naast waterpret die in deze stad te beleven is, kunt u ook de rijke historie bespeuren. Een toeristische trekpleister is de Waterpoort uit 1613 dat het symbool is van Sneek. Bent u niet zo’n waterliefhebber? Breng dan een bezoek aan de bruisende stad Leeuwarden tijdens een busreis Nederland. In het verrassende intieme centrum kunt u neerstrijken bij een van de gezellige terrassen aan het Wilhelminaplein. Een glas Berenburg en de lekkernij Oranjekoek zorgen voor een optimaal Fries vakantiegevoel!

Verfijn uw keuze
6 Busreizen Nederland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
  Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Busreis
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Kerst in Luxemburg
Busreis Kerst in Luxemburg
 • Hotel in centrum van Vianden
 • Nederlandssprekend personeel
 • Luxemburg-stad, Trier en Vianden
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf419
I
8,3erg goed12 beoordelingenKaart
Bekijk reis
Single Reis Kerst in het Rijndal
Single Reis Kerst in het Rijndal
 • Vier de kerstdagen net over de grens
 • Speciaal voor singles; 1-persoonskamer inbegrepen
 • Hotel met vele faciliteiten en goede verzorging
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum23-12-2019
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf329
I
Busreis Drielandenreis Zuid-Limburg
Busreis Drielandenreis Zuid-Limburg
 • Natuurtocht door de Eifel en Ardennen
 • Hotel op loopafstand van het centrum van Valkenburg
 • Cultuur, shoppen & terrassen in Aken en Maastricht
 • 5 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum04-05-2020
Reisduur5 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 0,00 per boeking
vanaf329
I
8,4erg goed50 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,4
62 beoordelingen Busreizen Nederland door reizigers van Kras