Busreizen Praag - Ontdek de Gouden Stad

De sprookjesachtige hoofdstad van Tsjechië

Bezoek zeker eens de ‘Gouden Stad’ van Tsjechië en ontdek waar de hoofdstad van dit Centraal-Europese land zijn bijnaam aan dankt. Tijdens een busreis Praag kunt u op excursie door de sprookjesachtige Sint-Vituskathedraal, die gedecoreerd is met kleurrijke glas-in-loodramen en mozaïeken. Of proost met de lokale bevolking in één van de authentieke ‘pivnice’ bierhuizen waar de pullen bier altijd goed gevuld lijken te zijn.

De ‘Gouden Stad’ van Tsjechië

Tijdens een wandeling door de ‘Gouden Stad’ van dit Centraal-Europese land wordt het waarschijnlijk snel duidelijk waar de hoofdstad van Tsjechië zijn bijnaam aan dankt. Kras biedt daarom meerdere busreizen aan naar Praag, zodat u de schitterende bezienswaardigheden van deze stad kunt ontdekken. Dwaal hier vooral eens over het centraal gelegen Oude Stadsplein waar u wordt omgeven door fascinerende bouwwerken. Langs deze plek torenen de twee 80 meter hoge klokkentorens van de Týnkerk hoog boven dit kleurrijke plein uit. Ook het interieur van deze laatgotische kerk kan imposant worden genoemd dankzij het goudkleurige pijporgel, de marmeren beeldhouwwerken en het met fresco’s versierde gewelf. In het centrum is ook de 516 meter lange Karelsbrug te bewonderen. Wie over deze voetgangersbrug wandelt, heeft een prachtig uitzicht over de Moldau rivier die de stad in tweeën splitst.

De sprookjesachtige Praagse Burcht

Oorspronkelijk was deze brug bedoeld als verbindingswerk tussen de Oude Stad en de Praagse Burcht, die te vinden in de westelijke burchtwijk Hradčany. Binnen dit kasteelgebied komt u waarschijnlijk ogen tekort aangezien er talloze bezienswaardigheden te bewonderen zijn. Wat te denken van de sprookjesachtige Sint-Vituskathedraal die in het hart van dit gebied staat. De met robijnen versierde kapel, fonkelende glas-in-loodramen en artistieke mozaïeken zorgen ervoor dat uw fotocamera binnen deze kerk overuren maakt. In het westen van de stad staat ook de 63 meter hoge Petřín uitkijktoren te schitteren die qua uiterlijk lijkt op een kloon van de Eiffeltoren. Aangezien dit bouwwerk ook nog eens boven op de 318 meter hoge Petřínheuvel is gebouwd, heeft u vanaf de top een schilderachtig uitzicht op de terracotta daken van Praag.

Proosten in Praag

Shopliefhebbers rennen waarschijnlijk liever linea recta naar het zuidoostelijke winkelcentrum Chodov wanneer zij uit de Top Class touringcar van Kras zijn gestapt tijdens een busreis Praag. Hier loopt u namelijk dwars door een luxueuze winkeloase dankzij de aanwezigheid van exclusieve merken als Michael Kors, Versace en Diesel. Wie liever door de met kinderkopjes geplaveide straten van de stad wandelt, moet vooral eens een bezoek brengen aan een authentiek bierhuis. Wandel bijvoorbeeld naar binnen bij Pivnice Štupartská, gelegen in de Oude Wijk van de stad. Hier is het mogelijk om te smullen van het Tsjechische bier Gambrinus dat wordt geschonken in goedgevulde pullen van 1 liter. Gelukkig is het luxe 4 sterren hotel van Kras eenvoudig te bereiken met de metro, zodat u altijd nog één extra glaasje van deze goudkleurige drank kunt nuttigen. Na zdravi, oftewel proost!

1 Busreis naar Praag gevonden
Tsjechië
v
Praag
v
Busreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,88.810173
Beoordeling Busreizen Tsjechië Praag door reizigers van Kras
Gebaseerd op 173 reviews