Busreizen Praag - Ontdek de Gouden Stad

De sprookjesachtige hoofdstad van Tsjechië

Bezoek de ‘Gouden Stad’ Praag en ontdek waarom deze Tsjechische hoofdstad deze bijnaam heeft gekregen. Tijdens een busreis Praag kunt u op excursie naar de Praagse Burcht om de sprookjesachtige Sint-Vituskathedraal te bezichtigen. Deze grote kerk is rijkelijk gedecoreerd met kleurrijke glas-in-loodramen en mozaïeken. Of proost met de lokale bevolking in één van de authentieke ‘pivnice’ bierhuizen waar de pullen bier altijd goed gevuld zijn!

De ‘Gouden Stad’ van Tsjechië

Tijdens een wandeling door de ‘Gouden Stad’ Praag wordt het waarschijnlijk snel duidelijk waar deze hoofdstad van Tsjechië deze bijnaam aan te danken heeft. Kras biedt meerdere busreizen aan naar Praag, zodat u de schitterende bezienswaardigheden van deze stad in het Centraal-Europese land Tsjechië kunt ontdekken. Dwaal eens over het centraal gelegen Oude Stadsplein waar u omgeven wordt door fascinerende bouwwerken. De twee 80 meter hoge klokkentorens van de Týnkerk torenen hoog boven dit plein uit. Ook het interieur van deze laatgotische kerk is erg imposant vanwege het goudkleurige pijporgel, de marmeren beeldhouwwerken en het met fresco’s versierde gewelf. In het centrum is ook de 516 meter lange Karelsbrug te bekijken. Wie over deze beroemde voetgangersbrug wandelt, heeft een prachtig uitzicht over de rivier de Moldau die de stad in tweeën splitst.

De sprookjesachtige Praagse Burcht

Oorspronkelijk was deze brug bedoeld als verbindingswerk tussen de Oude Stad en de Praagse Burcht. Binnen dit kasteelgebied in de westelijke burchtwijk Hradčany komt u ogen tekort. Er zijn namelijk vele fraaie bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de Sint-Vituskathedraal. De met robijnen versierde kapel, fonkelende glas-in-loodramen en artistieke mozaïeken zorgen ervoor dat uw fotocamera binnen deze kerk overuren maakt. In het westen van de stad staat ook de 63 meter hoge Petřín uitkijktoren die qua uiterlijk lijkt op de Eiffeltoren. Doordat dit bouwwerk ook nog eens boven op de 318 meter hoge Petřínheuvel is gebouwd, heeft u vanaf de top een schilderachtig uitzicht over de rode terracotta daken van Praag.

Proosten in Praag

Shopliefhebbers rennen ongetwijfeld liever linea recta naar het zuidoostelijke winkelcentrum Chodov wanneer zij uit de Top Class touringcar van Kras zijn gestapt. Hier belandt u namelijk in een luxueus winkelwalhalla dankzij de aanwezigheid van exclusieve merken als Michael Kors, Versace en Diesel. Wie tijdens een busreis Praag liever door de met kinderkopjes geplaveide straten van de stad wandelt, kan een bezoek brengen aan een authentiek bierhuis. Wandel bijvoorbeeld naar binnen bij Pivnice Štupartská, gelegen in de Oude Wijk van de stad. Hier is het mogelijk om het Tsjechische bier Gambrinus te drinken dat wordt geschonken in goedgevulde pullen van 1 liter. Gelukkig is het luxe 4 sterren hotel van Kras eenvoudig te bereiken met de metro, zodat u altijd nog één extra glaasje van deze goudkleurige drank kunt nuttigen. Na zdravi, oftewel proost!

3 Busreizen naar Tsjechië gevonden
Tsjechië
v
Busreis
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Sorteer op
n

Een moment geduld a.u.b.

8,5
Beoordeling Busreizen Tsjechië Praag door reizigers van Kras
Gebaseerd op 336 reviews