Busreizen Zwitserland - Tijd voor de groene Alpen

Wandelen in het Zwitserse ‘wallpaper’ landschap

De Zwitserse Alpen ‘verliezen’ niet voor niets hun witte deken in de zomer. Het prachtige ‘wallpaper’ landschap dat dan tevoorschijn komt is perfect voor mooie wandelingen in het Dischmatal. Hongerig geworden van de buitenlucht? Bestel kaasfondue! Naast alle natuurschoon die de busreizen Zwitserland aandoen is er ook tijd voor vleugje cultuur met bezienswaardigheden. Wat dacht u van de geschilderde gevels in het middeleeuwse Stein am Rhein?

‘Wallpaper’ landschappen in de Alpen

Zwitserland, het land van de Alpen. En natuurlijk bekend van de chocola, kaasfondue en de horloge-industrie. Als u er nog niet eerder geweest bent is het hoog tijd om eens een busreis naar Zwitserland te maken. Misschien denkt u niet zo snel aan Zwitserland voor een vakantie in de zomer, maar waarom niet? Laat dit keer dus de ski’s thuis en haal uw wandelschoenen tevoorschijn. Want in de zomer verruilen de Zwitserse Alpen hun witte sneeuwdeken voor uitgestrekte groene tapijten. In het oosten van Zwitserland ligt het plaatsje Davos waar Kras comfortabele hotels aanbiedt. Tijdens een wandeling door een zijdal van Davos trakteert het Dischmatal u op fantastische ‘wallpaper’ landschappen.

Sprookjesachtig Stein am Rhein

Natuurliefhebbers komen wel aan hun trekken in de natuur van Zwitserland. En een ‘vleugje’ cultuur vinden we in het noorden, in Stein am Rhein. Het dorp bevindt zich in een glooiend landschap waar de Rijn in het Bodenmeer stroomt. In dit middeleeuwse plaatsje lijkt het de Zwitser Jacob Zech niet te zijn gelukt om het horloge gelijk te laten lopen met de 21e eeuw. Maar dat maakt het bezoek juist zo bijzonder. De bezienswaardigheden zijn hier de kleurig geschilderde gevels van de vakwerkhuizen met sprookjesachtige erkers. En het Kloster Sankt Georgen met zijn gedraaide toren. In deze voormalige abdij is de welvaart en weelde te zien aan de rijk versierde plafonds en muurschilderijen. En de mooiste kamer heeft natuurlijk uitzicht op de Rijn.

Kaasfonduen met uitzicht op de Rheinfall

Voor nog meer natuurschoon volgen de busreizen Zwitserland de Rijn richting het westen naar de stad Schaffhausen. Op zo’n 20 minuten van Stein am Rhein ligt hier de toeristische trekpleister de Rheinfall. Deze waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog en daarmee de grootste van Europa. In het naastgelegen Schloss Laufen, dat al meer dan 1000 jaar de Rheinfall in gaten houdt, is een historama. Hier is de geschiedenis van de waterval en het slot tentoongesteld. Na een dagtrip in de buitenlucht kan het zo maar zijn dat u wat hongerig bent geworden. Maar dat komt goed uit. Want in Schloss Laufen kunt u ook de Zwitserse keuken proeven. Geniet van het adembenemende panorama van dit natuurwonder terwijl u dromerig een stukje brood in de kaasfondue dompelt.

Verfijn uw keuze
4 Busreizen Zwitserland
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Soort Busreis
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Doelgroep

Een moment geduld a.u.b.

8,4
208 beoordelingen Busreizen Zwitserland door reizigers van Kras