Tijdens een cruise Baltische Staten brengt u per luxe cruiseschip een bezoek aan Estland, Litouwen en Letland. Vooral de hoofdsteden Tallinn en Riga zijn dankzij de middeleeuwse straatjes, pastelkleurige huizen en gezellige pleinen schilderachtig te noemen. Om in Tallinn het Toompea kasteel met de ronde torens en rode daken niet te vergeten. Zodra het cruiseschip aanlegt in de Litouwse stad Klaipéda kunt u Duitse vakwerkhuizen bekijken. 

Historische bezienswaardigheden in Tallinn

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een cruise Baltische Staten. De landen Estland, Letland en Litouwen kennen historische steden met kleurrijke bezienswaardigheden. Met Kras bezoekt u tijdens een cruise langs de Baltische Staten de hoofdstad van Estland: Tallinn. Hier struikelt u over de eeuwenoude bezienswaardigheden. Geen wonder dat Tallinn wordt gezien als een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa. In de oude binnenstad, Vanalinn, bepalen pastelkleurige gebouwen, geplaveide straatjes en kleurrijke kerken het decor. Om over het stenen Toompea kasteel met de ronde torens en spitse, rode daken nog maar te zwijgen. Alsof u een sprookjesverhaal uit de middeleeuwen binnenloopt.

Invloeden van de Russen en de Vikingen

Wist u dat Tallinn is gesticht door de Vikingen? Toch kent de stad ook heel wat Russische invloeden. Sint-Petersburg ligt dan ook op maar een paar uur varen van Tallinn. Zodra het luxe schip tijdens een cruise Baltische Staten aanlegt in Tallinn en u de Alexander Nevski Kathedraal ziet zult u zich al in Rusland wanen. Deze orthodoxe kathedraal kent zwarte koepeldaken die typisch zijn voor de Russische bouwstijl. Binnenin vormen gouden ornamenten en kleurrijke mozaïeken de plaatjes. Wilt u liever meer weten over de tijd dat de Vikingen de baas waren in Tallinn? Bezoek dan eens het Eesti Vabaõhumuuseum. In dit openluchtmuseum ziet u aan de hand van gerestaureerde boerderijen, molens en huizen hoe men vroeger leefde.

Cruises naar Letland en Litouwen

Natuurlijk kunt u bij Kras ook kiezen voor een cruise Baltische Staten waarbij u Litouwen en Letland bezoekt. Vooral Riga, de hoofdstad van Letland, is schilderachtig te noemen. Ook hier stapt u dankzij de klinkerstraatjes, kleurrijke pakhuizen en historische kerken een middeleeuws sprookjesboek binnen. Op het Stadhuisplein is het dan ook goed toeven op een van de terrasjes onder genot van een stoofpot met grijze erwten en spek. Of stap de gotische Dom van Riga binnen en bewonder de gouden spreekstoel en glas-in-lood ramen. Zodra het cruiseschip aanlegt in de Litouwse stad Klaipéda waant u zich in Duitsland. Vakwerkhuizen vormen dan ook het straatbeeld in deze havenstad. Breng zeker een bezoek aan het Litouws Maritiem Museum en bekijk oude boten, traditionele vissershuisjes en archeologische documenten. 

Verfijn uw keuze
9 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

8,3
71 beoordelingen Cruises Baltische Staten door reizigers van Kras