Cruise Bulgarije - Onvergetelijke cruisevakantie

Over de Donau en Zwarte Zee naar het wonderschone Bulgarije

Aan de Zwarte Zee ligt het cultuurrijke en traditiegetrouwe Bulgarije. Laat u tijdens een cruise Bulgarije met Kras meevoeren naar de elegante stad Rousse. Bewonder de klassieke architectuur van de Dohono Zdanie en duik in de heroïsche geschiedenis van Rousse in het Zahari Stovanov-museum. Of wandel door het Renaissance Park naar het gouden Heldenpantheon. Vaart u mee naar het 'Klein Wenen' van de Balkan?

Cruise naar het 'Klein Wenen' van Bulgarije

In het zuidoosten van Europa ligt het hart van de Balkan: Bulgarije. Een land van traditie, folklore en rijke cultuur. Laat u tijdens een cruise Bulgarije met Kras op een luxe cruiseschip meevoeren over de Donau naar Rousse. In deze elegante stad wordt u verwelkomd met Bulgaarse vriendelijkheid en klassieke architectuur. Rousse draagt niet voor niets de bijnaam 'klein Wenen'! Met een bezoek aan het Vrijheidsplein, Svoboda, zult u meteen zien waarom. Hier ligt een van de mooiste gebouwen van Rousse: Dohono Zdanie. De neoklassieke bouwstijl van dit 19e-eeuwse culturele monument is een streling voor het oog. Een ander architectonisch hoogstandje is de Sveta Troitsa-kathedraal. Op het eerste gezicht stelt deze 17e-eeuwse kerk niet veel voor, maar tijdens een cruise Bulgarije zult u merken dat schijn bedriegt. De kerk is namelijk als een kelder gedeeltelijk onder de grond gebouwd. Met een trap naar beneden betreedt u de kerk waar u haast ogen tekort komt om de schilderingen en het houtsnijwerk te bewonderen!

Een heldenreis door Rousse

Tijdens een cruise Bulgarije zult u merken dat heldendaden niet ongezien blijven door de Bulgaarse bevolking. De straten van Rousse zijn bezaaid met monumenten gewijd aan helden uit de geschiedenis, zoals het Vrijheidsmonument. Met een zwaard in haar hand kijkt het vrouwelijke standbeeld hoog over het Vrijheidsplein uit, wijzend in de richting waar de bevrijders vandaan kwamen. De Ottomaanse helden worden ook vereerd met het Heldenpantheon in het Renaissance Park. Tijdens een wandeling door het groene park zal uw oog meteen op opvallende gouden koepel vallen. Rousse bracht zelf ook vele helden voort. In het Zahari Stoyanov museum kunt u alles te ontdekken over de belangrijke rol die de inwoners speelden in de April-opstand van 1876. Een cruise Bulgarije met Kras biedt u een kijkje in de heroïsche geschiedenis van Rousse!

Verfijn uw keuze
2 Cruises
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Vaargebied
Soort vakantie
Soort Cruise
Rederij
Schip
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Aantal sterren
Budget p.p.
Vervoersoort

Een moment geduld a.u.b.

8,3
32 beoordelingen Cruises Bulgarije door reizigers van Kras