Alleen al het betoverende uitzicht op het fjordenlandschap vanaf cruiseschip de MS Finnmarken maakt een cruise van rederij Hurtigruten de moeite waard. Maar ook aan land valt er tijdens een cruise Noorwegen van alles te beleven. Verbaas u over de late zonnestralen en zing Noorse volksliederen in Tromsø. Of bezichtig de bezienswaardigheden van Trondheim, voordat u tot rust komt in het luxe wellness center van het cruiseschip.

Kleinschalige luxe bij Hurtigruten

Wie bij Kras een cruise van rederij Hurtigruten boekt, ontdekt op een unieke en uitgebreide manier de kustlijn van Noorwegen. Want cruiseschip de MS Finnmarken neemt u niet alleen mee naar populaire bestemmingen als Bergen en Trondheim. U bezoekt ook de minder bekende bestemmingen in het noorden van het land. En dat alles terwijl u onderweg alleen nog maar van het uitzicht hoeft te genieten. In alle luxe natuurlijk. Want rederij Hurtigruten mag dan beschikken over relatief kleinschalige schepen, het zal u tijdens een cruise door Noorwegen aan niets ontbreken. Trakteer uzelf op een massage in het wellness center. Kijk vanuit de Explorer lounge & bar uit over het sprookjesachtige fjordenlandschap. Of neem nog een duik in het zwembad, voordat u voor het diner aanschuift in een van de drie restaurants aan boord.


Excursies van IJszee tot middernachtzon

Voor de betoverende uitzichten op de fjorden hoeft u tijdens een cruise van rederij Hurtigruten de MS Finnmarken niet af. Toch zijn ook de vele excursies aan land tijdens een vakantie in Noorwegen zeker de moeite waard. Onze tip: boek ook het excursiepakket, zodat u zich al voor vertrek op de bijzondere uitstapjes aan wal kunt verheugen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een excursie naar de Noordkaap vanuit Honningsvåg. Vanaf dit meest noordelijke puntje van het Europese vasteland heeft u tijdens een cruise door Scandinavië een panoramisch uitzicht over de Noordelijke IJszee. De rendieren die u met een beetje geluk onderweg tegenkomt, maken het plaatje helemaal compleet. Maar ook het middernachtzonconcert in Tromsø is een belevenis die u natuurlijk niet iedere dag meemaakt. Geniet van de Noorse volksliederen in de Ishavskatedralen, terwijl de zon maar niet onder gaat. En vergeet vooral uw camera niet, want er is best kans dat de late zonnestralen door het kleurrijke glas in lood de kerk van een prachtige gloed voorzien.

Culturele stedentrip Trondheim

Niet alleen de betoverende natuur, maar ook de culturele bezienswaardigheden van Noorwegen staan tijdens een cruise van rederij Hurtigruten op het programma. In Trondheim bijvoorbeeld, een van de oudste steden van het land, gelegen aan het prachtige Trondheimfjord. Een trekpleister waar u tijdens een stedentrip Trondheim echt niet omheen kunt, is de Nidarosdomen. Deze middeleeuwse kathedraal, met vele beelden en een groot roosvenster, is een van de belangrijkste gotische bouwwerken van Scandinavië. Maar neem ook vooral een kijkje aan de kade van de rivier de Nidelva, waar de kleurrijke huisjes op houten palen in het water gebouwd zijn. Vanaf hier heeft u ook uitzicht op de kenmerkende Gamle Bybro, met bijzondere houten poorten.

Verfijn uw keuze
0 vakanties

Een moment geduld a.u.b.